Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

«Ραβασάκια» στέλνουν οι εφορίες – Δείτε τι αναφέρουν

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι ΔΥΟ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αυξήσουν τα έσοδα τους από την πληρωμή των φόρων. Στο επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει τεράστιο άγχος για την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού και οι μήνες Αύγουστος και Σεπτέμβριος θεωρούνται καθοριστικοί.
Έτσι με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα, λίγες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, οι ΔΟΥ έσπευσαν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά με όσους δεν πήγαν να καταβάλουν ως τις 29 Ιουλίου το ποσό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα.
Όπως αναφέρει το Βήμα, σε e- mail που εστάλη στις 9 Αυγούστου, αναφέρονται τα εξής: «Αγαπητέ/ή κύριε/α, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε την 6/8/2016 στα ηλεκτρονικά αρχεία της ΓΓΔΕ διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές σας και σας καλούμε να προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή τους. Μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) έχετε τη δυνατότητα να πληροφορηθείτε για τα στοιχεία της οφειλής σας, να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής ΤΟ για την πληρωμή μέσω τραπεζών ή ΕΛΤΑ και να υποβάλετε αίτηση για υπαγωγή σε ρύθμιση.
Αν έχετε ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές σας, μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Επίσης, αν έχετε την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις περιοχές που αναφέρονται στις ΠΟΛ 1110/2016 και ΠΟΛ 1120/2016 (που αφορούν σε καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα στις 25/6/2016), μη λάβετε υπόψη σας το παρόν μήνυμα. Για να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr».
Είναι προφανής η πρόθεση του ΥΠΟΙΚ να πείσει τους φορολογουμένους να προβούν είτε σε άμεση εξόφληση είτε σε ρύθμιση. Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να προβλέψει εφόσον κάποιοι μπουν σε ρύθμιση τα έσοδα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Πάντως, όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για κάθε μήνα καθυστέρησης πληρωμής θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 0,73% επί του αρχικά οφειλόμενου ποσού, ενώ, μέχρι να μπουν σε ρύθμιση ή να τακτοποιήσουν τη οφειλή τους, δεν θα μπορούν να εκδώσουν ούτε φορολογική ενημερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου