Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σχέδιο μεταφοράς προσφύγων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα

Τη μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα προσφύγων και μεταναστών των οποίων εκκρεμεί η σε δεύτερο βαθμό εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου προκρίνει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των νησιών του Αιγαίου από την πίεση που υφίστανται εξαιτίας της υπέρβασης πληρότητας των κέντρων υποδοχής.
Ουσιαστικά ενεργοποιεί ένα Plan B, καθώς η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας προβλέπει την παραμονή όσων εισήλθαν στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου και μετά στα κέντρα πρώτης υποδοχής μέχρι την οριστική απόφαση επί της αιτήσεως ασύλου.
Η συγκεκριμένη κίνηση είναι «επιβεβλημένοι», σημείωνουν κυβερνητικοί παράγοντες, αφού υπάρχουν αυξητικές αφίξεις από την Τουρκία μετά το πραξικόπημα και σημείωνουν ότι οι Αττική και η Θεσσαλονίκη αναμένεταινα σηκώσουν το κύριο βάρος.
Η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως νέα hotspots και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα περί ανάγκης ανασυγκρότησης των κέντρων φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός σχεδίου για την ελάφρυνση των νησιών που επιβαρύνθηκαν από τις προσφυγικές ροές, φανερώνουν στους στρατηγικούς σχεδιασμούς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου