Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Καιρός: Φθινόπωρο από το πρωί με βροχές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους

Χαλάει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (23/08/2016) από τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλάζι, ισχυρους ανέμους 6 με 7 μποφόρ και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Συννεφιά που θα αυξηθεί, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν τη νύχτα. Οι άνεμοι βορειάδες από 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Αρχικά στην Ήπειρο και στη συνέχεια στα νησιά του Ιονίου θα έχει αυξημένη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχει συννεφιά που θα αυξηθεί από το μεσημερι κα θα έχει βροχές και καταιγίδες. Βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγη συννεφιά που όμως θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που στην Θεσσαλία και στην Στερεά θα είναι τοπικά ισχυρές. Βορειάδες 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπική συννεφιά το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Λίγη τοπική συννεφιά κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα βροχών. Βόρειοι άνεμοι 4 με 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιά που θα αυξηθεί και θα έχουμε καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.Βορείοι βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ. θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Για την Τετάρτη 24/08/2016
Στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, την Στερεά, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Ηπειρο και την Θεσσαλία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά θα είναι αίθριος με λίγη συννεφιά το απόγευμα στην Κρήτη με σποραδικές βροχές στα ορεινά. Βορειάδες στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου