Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Έναρξη Επιμόρφωσης μελών Ομάδων Διαχείρισης Πρόληψης φαινόμενων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Το υπουργείο Παιδείας καλεί τα μέλη των Ομάδων Διαχείρισης Πρόληψης (ΟΔΠ) που συμμετέχουν στις Πράξεις «Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και Αντιμετώπισης φαινόμενων της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ)» στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3, του ΕΠ «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», να ξεκινήσουν τον Β' κύκλο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, μέσω της ειδικής Πλατφόρμας Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης που λειτουργεί στο www.stop-bullying.gr/learn, διάρκειας 50 ωρών, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:

1. ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ
Ο χρήστης με τη χρήση φυλλομετρητή ιστού επισκέπτεται την ιστοσελίδα: http://stop-bullying.sch.gr/learn. Στην ιστοσελίδα αυτή θα πρέπει να επιλέξει Είσοδος πάνω δεξιά. Στη συνέχεια θα οδηγηθεί στην σελίδα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πιστοποίησης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου όπου θα πρέπει να συνδεθεί εισάγοντας τα στοιχεία πρόσβασης του επίσημου λογαριασμού του στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr) με τον οποίο έχει καταχωρηθεί στην Φόρμα Καταχώρισης Μελών Δικτύου (http://stop-bullying.sch.gr/admin/). Μετά την επιτυχή σύνδεση θα μεταβεί αυτόματα και πάλι στην πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης όπου μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία της επιμόρφωσης.
2. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ Β’ ΚΥΚΛΟΥ
Ημερομηνία έναρξης του Β’ κύκλου επιμόρφωσης ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου, 2015 και η ημερομηνία λήξης η 25η Σεπτεμβρίου, 2015. Επισημαίνεται ότι η εξ’ αποστάσεως επιμόρφωση είναι ασύγχρονη και η συνολική διάρκειά της είναι πενήντα (50) ώρες.
3. ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΗ, ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Στην ιστοσελίδα του έργου http://stop-bullying.sch.gr/ επιλέγοντας Υπηρεσίες και στη συνέχεια Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκατάρτισης, μπορείτε να βρείτε τα σχετικά με την επιμόρφωση έγγραφα βοήθειας, όπως τον Οδηγό Επιμορφωτή και το Εγχειρίδιο χρήσης της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, καθώς και να μεταβείτε απευθείας στην σελίδα της επιμόρφωσης πατώντας το κουμπί Επιμόρφωση. Σε αυτή την καρτέλα θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις που αφορούν στην επιμόρφωση.
4. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ
Για Εκπαιδευτικά, Οργανωτικά, Επιστημονικά και Τεχνικά θέματα που αφορούν στην υλοποίηση της επιμόρφωσης, τα μέλη των ΟΔΠ μπορούν να επικοινωνούν με το ειδικό helpdesk, στον σύνδεσμο:  http://stop-bullying.sch.gr/helpdesk
Για οποιοδήποτε άλλο θέμα, τα μέλη των ΟΔΠ μπορούν να επικοινωνούν με τα στελέχη της Μονάδας Β1 της ΕΥΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου