Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Λήγει σήμερα η προθεσμία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών σε 100 δόσεις

Η ρύθμιση έχει τύχει μεγάλης αποδοχής καθώς έχουν υποβληθεί περισσότερες από 850.000 αιτήσεις από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις για υπαγωγή σε αυτή. Συνολικά έχουν ρυθμισθεί οφειλές ύψους 5 δισ. ευρώ χρέη και στα ταμεία του Δημοσίου έχουν μπει περίπου 410 εκατ. ευρώ.
Στο 5μηνο Ιανουαρίου – Μαΐου εισπράχθηκαν 571 εκατ. ευρώ μέσω ρυθμίσεων και κατασχέσεων από τα νέα ληξιπρόθεσμα (αυτά που δημιουργήθηκαν εντός του 2015) και 870 εκατ. ευρώ από τα παλαιά, ενώ διαγράφηκαν ως ανεπίδεκτα είσπραξης χρέη ύψους 300 εκατ. ευρώ.
Από την επόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθούν εκ νέου τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ήτοι κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.
Το υπουργείο Οικονομικών και η ΓΓΔΕ έχουν προειδοποιήσει ήδη από τα μέσα Μαίου ότι με τη λήξη της ρύθμισης των 100 δόσεων, θα εκκινήσουν έλεγχοι που θα επικεντρωθούν στους μεγαλοοφειλέτες.
Είναι ενδεικτικό πως σε σύνολο 6.500 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ στη ρύθμιση υπάχθηκαν μόλις οι 200.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου