Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

16 λόγοι που οι Έλληνες ξέρουν να ζουν καλύτερα

…και όλοι έχουν να κάνουν με το φαΐ. Δείτε ποιες αναδεικνύει η Huffington Post ως τις κορυφαίες «πατέντες» των Ελλήνων στο φαγοπότι, για τις οποίες θεωρεί πως ο υπόλοιπος κόσμος θα έπρεπε να τους χρωστάει ευγνωμοσύνη.
Ούτε …πληρωμένο να ήταν το άρθρο της Huffington Post για τις συνήθειες των Ελλήνων στο φαΐ που σηματοδοτούν ανθρώπους «καλοπερασάκηδες», οι οποίοι ξέρουν να ζουν τη ζωή τους και να την απολαμβάνουν. Με πρωτότυπο τίτλο «16 Food Reasons Greeks Are Better At Life» (μπορείτε να διαβάσετε το αγγλικό κείμενο κλικάροντας τον τίτλο) το δημοσίευμα, αφού υμνεί τους Έλληνες για το πόσο έχουν συνεισφέρει στη διαμόρφωση του σύγχρονου τρόπου ζωής, προχωράει στην απαρίθμηση των «δυνατών σημείων», τα οποία και σας παρουσιάζουμε συνοπτικά.  
1. Τηγανητό τυρί. Το γνωστό μας «σαγανάκι». Τραγανό απ’ έξω και μέσα να λιώνει «είναι ουσιαστικά αυτό που θα ήθελε να είναι κάθε τυρί» σχολιάζει το άρθρο..
2. Ο φραπές. Τα Starbucks δεν είναι τίποτα μπροστά στον ελληνικό φραπέ. Τον έκαναν πρώτοι και τον κάνουν καλύτερα.
3. Το ελαιόλαδο. Μετέτρεψαν την κατανάλωση λαδιού σε υγιεινή συνήθεια. Αυτό δεν πρόκειται να τους το ξεπληρώσουμε ποτέ!
4. Η χωριάτικη σαλάτα. Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα. Η ελληνική έχει ό,τι χρειάζεται κανείς: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο. .
5. Το κρασί. Πρώτα το κρασί, μετά το νερό. Οι Έλληνες δεν το περιορίζουν στις γιορτές. Ξέρουν ότι είναι σημαντικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής, όπως και το λάδι, κάτι που ισχύει από την κουζίνα των αρχαίων.
6. Η φέτα. Είναι η δική τους …γαρνιτούρα. Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχει φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν πως μπορούν να την προσθέσουν σχεδόν παντού.
7. Οι λουκουμάδες. Αυτό είναι γλυκό! Η ελληνική εκδοχή του donut είναι βουτηγμένη στο μέλι.
8. Οι μεζέδες. Ανέβασαν το bar-food σε άλλο επίπεδο. Δε μιλάμε για chicken-wings και τέτοια… Τηγανητά κολοκυθάκια, ψητό χταπόδι, σαγανάκι, κεφτεδάκια και τόσα ακόμη. Συνοδεύουν ούζο, κρασί ή μπίρα.
huffington post 2

9. Το χταπόδι. Δεν φοβούνται τα πλοκάμια. Και τους είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Γιατί όταν οι Έλληνες ψήνουν χταπόδι, το αποτέλεσμα …ούτε στα όνειρά μας.
10. Το φύλλο. Δε συγκρίνεται με κανένα. Κάθε ένα είναι βουτυρωμένο κι η πίτα τους έχει πολλά στρώματα. Σπανακόπιτες, μπακλαβάδες... με αυτό φτιάχνουν τα καλύτερα πράγματα.
11. Το γεύμα. Το έχουν κάνει τέχνη. Ξέρουν ότι είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας και γι’ αυτό δεν τρώνε βιαστικά.
12. Το τζατζίκι. Είναι η κέτσαπ τους. Φτιαγμένο με γιαούρτι, άρα υγιεινό, αγγούρι, σκόρδο και άνηθο, σερβίρεται με κρέατα και μεζέδες.
13. Η παρέα. Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με συγγενείς και φίλους.
14. Το μέλι. Που ρέει άφθονο.
15. Η γη. Γεμάτη ελιές και σταφύλια, που βγάζουν λάδι και κρασί.
16. Το γιαούρτι. Χωρίς αυτό, το πρωινό μας δεν θα ήταν ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου