Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αντικείμενα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον βυθό της θάλασσας - ΦΩΤΟ

Επι 70 χρόνια ,βρίσκονται στον βυθό μιας καταγάλανης μπλε λιμνοθάλασσας ... η οποία ειναι το μεγαλύτερο "νεκροταφείο" πλοίων στον κόσμο.

Τώρα, χάρη σε μια φωτογράφο αποκαλύπτονται τα αντικείμενα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της Chuuk Lagoon (Λιμνοθάλασσας Τσακ) στο Κεντρικό Ειρηνικό.

Μάσκες οξυγόνου, σφαίρες, στρατιωτικά οχήματα, φωτογραφίες ανθρώπων και άλλα αντικείμενα της εποχής του πολέμου, είναι μερικά από αυτά που απαθανάτισε με το φακό της η 32χρονη φωτογράφος Σουπερ Τζολυ (Super Jolly).








Η λιμνοθάλασσα αυτη ήταν η κύρια βάση της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά το 1944, οι δυνάμεις των ΗΠΑ εξαπόλυσαν μια μοιραία επίθεση - με αποτέλεσμα να βυθίσουν πάνω από 60 ιαπωνικά πολεμικά πλοία και να καταρρίψουν 250 αεροσκάφη.

Η Λιμνοθάλασσα, γνωστη ως Truk Lagoon, πλέον θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς κατάδυσης στον κόσμο .
Η Φωτογράφος Σούπερ Τζόλυ περιέγραψε την στιγμή φωτογράφησης ως "μία από τις πιο τρομακτικές" καταδύσεις που έχει κάνει ποτέ.

"Η ατμόσφαιρα ήταν τρομακτική. Βλέποντας όλα αυτά τα ανθρώπινα κόκαλα και τα μπουκαλάκια με φάρμακα, αισθάνθηκα φόβο, αλλά και την σημασία αυτής της μνήμης για όλους αυτούς που χάθηκαν" δήλωσε η ίδια, περιγράφοντας την εμπειρία της σε αυτόν τον κορυφαίο προορισμό για κατάδυση σε ναυάγια. Πρόσθεσε: "Δεν περίμενα τα πλοία και τα αντικείμενα τους να είναι τόσο καλά διατηρημένα, μετα απο 70 χρόνια."










Πηγή - Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου