Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πόσο κερδίζουν οι καταναλωτές από τη μείωση στο Φυσικό Αέριο

Μπορεί η μείωση να είναι 15% βάσει της συμφωνίας με τους Ρώσους ωστόσο για τους καταναλωτές η μείωση θα είναι μικρότερη. Η διαφορά στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου αναμένεται να γίνει από τον Απρίλιο

Η ΔΕΠΑ δεν αγοράζει μόνο ρωσικό φυσικό αέριο και έτσι η μείωση του 15% δεν θα “φανεί” ολόκληρη στους λογαριασμούς των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η μείωση θα είναι από 10% ως και 12% και οι εκπτώσεις θα γίνουν ορατές στους λογαριασμούς από τον Απρίλιο καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα σύμβαση θα υπογραφεί στα μέσα Μαρτίου και αφού πρώτα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΠΑ.
Η συμφωνία έχει αναδρομική ισχύ από 1/7/2013 και η ΔΕΠΑ θα λάβει αναδρομικά περί τα 130 εκατ. ευρώ τα οποία θα επιτρέψουν την παροχή εφάπαξ εκπτώσεων στα τιμολόγια των πελατών.

Η νέα τιμή εφαρμόζεται στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας μέχρι το 2016 με επέκταση για άλλη μια δεκαετία και επιπλέον τη δυνατότητα που διασφαλίστηκε από τις διαπραγματεύσεις για δυο νέες αναθεωρήσεις, με την πρώτη μετά από 2 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου