Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ''Ανακοίνωση για την παρέμβαση γονέα στο εκπαιδευτικό έργο συναδέλφισσας''

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
   ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα,  17-1- 2014
Αρ. Πρωτ.: 69
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ : Μέλη Συλλόγου
Ανακοίνωση
για την παρέμβαση γονέα στο εκπαιδευτικό έργο συναδέλφισσας
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ατυχή γεγονότα λαμβάνουν χώρα στα σχολεία του νομού μας και όχι μόνο, που διαταράσσουν τις σχέσεις των φορέων που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, αδικούν και σπιλώνουν τη δημόσια εκπαίδευση.
Πρόσφατα σε σχολείο της πόλης μας παρουσιάστηκε περιστατικό όπου γονέας έκανε παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο συναδέλφισσας σχετικά με τη βαθμολογία – αξιολόγηση μαθητή.
Αξίζει να επισημανθεί ότι οι εκπαιδευτικοί είναι άρτια καταρτισμένοι σε επιστημονικό και παιδαγωγικό επίπεδο για να καθορίσουν την αξιολόγηση μαθητών την οποία σε κάθε περίπτωση είναι σε θέση να τεκμηριώσουν.
Ως Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων δηλώνουμε ότι δεν είναι αποδεκτές εξωσχολικές και εξωθεσμικές παρεμβάσεις στο εκπαιδευτικό έργο οποιουδήποτε εκπαιδευτικού ή συλλόγου διδασκόντων σχολείου που ακυρώνουν και υποβαθμίζουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο το παιδαγωγικό-επιστημονικό ήθος και το επαγγελματικό κύρος των συναδέλφων.
Καλούμε όσους πιστεύουν ότι με νομικές διαδικασίες επιχειρούν να λύσουν ζητήματα παιδαγωγικής και διδακτικής μεθοδολογίας να έρθουν σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο με τα θεσμικά και συλλογικά όργανα της εκπαιδευτικής κοινότητας για να ενισχυθεί το δημοκρατικό σχολείο που καταξιώνει όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στηρίζει τη συναδέλφισσα και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και καλούμε το γονέα να αποσύρει την εξώδικη διαμαρτυρία προς το σύλλογο Διδασκόντων.  
ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου