Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ποιες αργίες κόβονται τελικά. Πότε θα ξεκινάει η σχολική χρονιά.

- Τις αργίες που θα αφήσει... μετεξεταστέες αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας
- «Κόβονται» οι αργίες Αη Γιαννιού και εκείνη την Τριών Ιεραρχών
- Ποιες άλλες είναι... υποψήφιες για να μην ισχύουν πια
- Αλλαγές και στην ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς
- Σκέψεις να κλείνουν τα σχολεία τέλος Μαΐου ή αρχές Ιουνίου









Τις αργίες που θα αφήσει... μετεξεταστέες αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και όπως φαίνεται τις βρήκε. Για αρχή, θα «κοπούν» δυο αργίες, αυτή του Αη Γιαννιού και εκείνη την Τριών Ιεραρχών. Πότε θα ανοίγουν τα σχολεία...

Σε αυτή την απόφαση έχει καταλήξει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, όπως αποκάλυψε σε συνάδελφούς του βουλευτές, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.
Έτσι, τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων δε θα ανοίγουν στις 8 Ιανουαρίου αλλά μια μέρα νωρίτερα, ενώ θα γίνονται κανονικά μαθήματα στις 30 Ιανουαρίου, που μέχρι σήμερα ήταν αργία προς τιμή των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Γραμμάτων.

Υπάρχει πρόταση να καταργηθούν και μερικές άλλες τοπικές αργίες, όπως του Αποστόλου Ανδρέα, κατά την οποία οι Πατρινοί μαθητές είχαν αργία για να τιμήσουν τον πολιούχο άγιο της πόλης τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Παιδείας αποκάλυψε επίσης ότι επεκτείνεται η σχολική φορά. Εδώ, όμως δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις. Σκέψη είναι να αρχίζει η σχολική χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου και να τελειώνει είτε στο τέλος Μαΐου είτε στις αρχές Ιουνίου, όπως παλιά.
Αντικαπνιστική εκστρατεία


Δραματική αύξηση του καπνίσματος στα γυμνάσια και τα λύκεια δείχνουν τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο γι’ αυτό και έρχεται αντικαπνιστική καμπάνια.

«Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε ότι κοριτσάκια ετών 14 καπνίζουν αρειμανίως μέσα στο σχολείο» έλεγε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Η αντικαπνιστική εκστρατεία που θα αρχίσει άμεσα θα περιλαμβάνει διαλέξεις, προβολές βίντεο κτλ.

Επίσης, θα αρχίσει συστηματικός έλεγχος ώστε να απαγορευθεί η είσοδος πακέτων τσιγάρων ή καπνού σε όλα τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου