Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΑΤΗ: Σε ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ!

Αν τυχόν σας καλέσουν από άγνωστο αριθμό του εξωτερικού στο κινητό σας τηλέφωνο και καλέσετε πίσω, κινδυνεύετε να χρεωθείτε από 10 εως 25 ευρώ. Πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη που έστησαν κομπιναδόροι.

Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού και μάλιστα νυχτερινές ώρες, όπου ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνο του κλειστό, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".
Πως δρουν οι κομπιναδόροι

Η απάτη είναι καλοσχεδιασμένη καθώς οι επιτήδειοι ποντάρουν πως ο χρήστης του τηλεφώνου μόλις δει την κλήση θα καλέσει πίσω τον αριθμό που έχει εμφανιστεί στη οθόνη του κινητού του. Ετσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί είναι συνήθως υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 εως 25 ευρώ.

Σε ποια τηλέφωνα δεν πρέπει να απαντήσετε ποτέ

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, τρεις είναι οι ομάδες αριθμών του εξωτερικού από τους οποίους έχουν δεχθεί αναπάντητες κλήσεις οι Ελληνες συνδρομητές.

+37127913091(Λετονία)
+3598920111 (Βουλγαρία)
+375602605281(Λευκορωσία)

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι κλήσεις από και προς το εξωτερικό που φουσκώνουν τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προειδοποιεί ότι προσοχή απαιτούν και οι αυθαίρετες κλήσεις προς δεκαψήφιους αριθμούς των σειρών 901 +++ ++++ και 909 +++ ++++.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου