Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η απάντηση του υπ. Παιδείας στην ερώτηση Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την καθυστέρηση της εγκυκλίου των μεταθέσεων εκπαιδευτικών

Στις 5 Δεκεμβρίου 2013 οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργος Κυρίτσης, Μαρία Ρεπούση, Θωμάς Ψύρρας, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Γιάννης Πανούσης κατέθεσαν ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 4607) προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την «Καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου σχετικά με τις αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014/2015». Οι βουλευτές ρωτούσαν για ποιον λόγο έχει καθυστερήσει η έκδοση της απαραίτητης εγκυκλίου σχετικά με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, καθώς σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (παράγραφος 2 του άρθρου 6) «οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στο μήνα Νοέμβριο κάθε έτους».
Επιπλέον, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς έθεσαν και τα εξής ερωτήματα: «α) ποιος είναι ο λόγος που έχει καθυστερήσει η υπογραφή και κατόπιν η έκδοση της εγκυκλίου, β) πότε πρόκειται να προχωρήσει στην υπογραφή και έκδοσή της, και γ) πώς πρόκειται να διασφαλίσει ότι δεν θα προκύψουν καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και επομένως προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων κατά το σχολικό έτος 2014-2015».
Η απάντηση του Υπουργού (Αρ. Πρωτ. 30/12/2013- 199855/ΙΗ ΕΞ) στις 15-1-2014 αναφέρει: «η διαδικασία διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2013-2014 των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βρίσκεται σε εξέλιξη.»
Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό δεδομένου ότι ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος:
•    Δεν τήρησε το χρονοδιάγραμμα που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 50/96 και δεν εξηγεί ποια είναι η αιτία για αυτήν την καθυστέρηση,
•    Έχει ήδη ενημερωθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου ότι, αφού δεν υπέγραψε τις σχετικές εγκυκλίους (οι οποίες του είχαν αποσταλεί στις 18-11-2013) και πλέον έχει εκπνεύσει η οριζόμενη προθεσμία από το Π.Δ.50/96, θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που να ορίζει νέο χρονικό διάστημα υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης, όπως συνέβη και για τις μεταθέσεις του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου