Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

"Δ.Α.Κ.Ε/Π.Ε."Κατάργηση Αδειών Γενικών Συνελεύσεων

2-12-2013
 για πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων
Η απόφαση Κεδίκογλου
πληγώνει τη δημοκρατία και περιορίζει την ελευθερία
     Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν έχει τέλος. Η νέα «εφεύρεση» της κυβέρνησης που φέρει την υπογραφή του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κεδίκογλου υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς «να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων εκτός χρόνου απασχόλησης».
     Ο κ. Υφυπουργός επικαλείται «το συμφέρον των μαθητών και την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων» ξεχνώντας (δείγμα της ασθενούς του μνήμης) ότι ο ίδιος και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας μόνο «το συμφέρον των μαθητών» και «την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων» δεν έχουν υπηρετήσει.
     Το διαπιστώνει εύκολα ο καθένας μας με τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σήμερα (ένα τρίμηνο μετά την έναρξη του σχολικού έτους) στις σχολικές μονάδες της χώρας.
     Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης που οδηγεί στην υπολειτουργία των σχολικών μονάδων. Η διάλυση του ολοήμερου σχολείου και νηπιαγωγείου, οι παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, η συνεχής οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών συνθέτουν ένα αρνητικότατο κλίμα στην εκπαίδευση.
     Η στοχοποίηση του εκπαιδευτικού και το γαϊτανάκι της υπονόμευσης των συνδικαλιστικών του ελευθεριών συνεχίζεται με την «εντολή Κεδίκογλου» να πραγματοποιούνται οι Γενικές Συνελεύσεις των Εκπαιδευτικών εκτός χρόνου απασχόλησης.
     Ανησυχεί πάρα πολύ ο κ. Υπουργός για τη μια ημέρα το χρόνο που οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν τη Γενική τους Συνέλευση και έχουν το δημοκρατικό δικαίωμα να συζητούν τα προβλήματα που τους προσθέτει κάθε χρόνο η πολιτεία και να ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι! Δεν ανησυχεί για τις χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας εξαιτίας της υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων.
     Ο κ. Κεδίκογλου είναι εκτεθειμένος και από το Νομικό Πλαίσιο που αναφέρει γιατί  δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί για το τι ορίζουν μεταγενέστερα και ειδικότερα του Ν. 1264/82 νομοθετήματα.
     Του θυμίζουμε ότι όσες φορές στο παρελθόν τέθηκε το ίδιο ζήτημα, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συνηγόρησε στο ότι οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται άδεια για την πραγματοποίηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, με πιο πρόσφατη θετική απάντηση επί υπουργίας της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου.
     Και βέβαια δεν απαντά στο βασικό ερώτημα. Πότε ήταν «παράνομο» το Υπουργείο;  Με τη σημερινή του απόφαση ή επί 21 χρόνια που ίσχυε το καθεστώς της πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης των εκπαιδευτικών έχοντας εξασφαλίσει άδεια;
Τα 3 μέλη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Κικινής Θανάσης
Κόκκινος Χαράλαμπος
Οικονόμου Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου