Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Τι προβλέπουν τα μερομήνια για φέτος;

Σύμφωνα με τα μερομήνια, μέθοδο που χρησιμοποιούσαν πολλά χρόνια πριν και βασίζονταν στην γνώση κάποιων ανθρώπων να ερμηνεύουν κάποια σημάδια του ορίζοντα, ο καιρός για τους χειμερινούς μήνες του 2013-2014, δηλαδή τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο αλλά και τον Φεβρουάριο, θα κυλίσει κυρίως με πολύ κρύο και πολύ ενισχυμένους βοριάδες.Όσον αφορά τα χιόνια, αυτά σύμφωνα με τα μερομήνια... δεν θα είναι πολλά μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά θα είναι αρκετά μέσα στον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.Ουσιαστικά, επικεντρώνονται στο πολύ κρύο που θα επικρατεί στη χώρα μας λόγω των παγερών ανέμων μέσα στους παραπάνω μήνες.Μιλάνε για χιονοπτώσεις όχι στις αρχές του Ιανουαρίου και του Φεβρουάριο, αλλά για χιονοπτώσεις μετά τις πρώτες ημέρες των μηνών αυτών. Ειδικά για τον Ιανουάριο, τονίζουν ότι παρά το ότι θα αρχίσει σχετικά με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ο καιρός μέσα στο μήνα θα αλλάξει απότομα με πολύ κρύο, παγερούς βοριάδες και χιόνια σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Πως θα κυλήσει ο χειμώνας….
Τη φύση φυσικά κανείς δεν μπορεί να τη προβλέψει, ωστόσο αρκετοί ενδιαφέρονται για το πως περίπου θα κυλίσει ο χειμώνας φέτος, οπότε και εμείς σας δίνουμε μία γεύση.Το Νοέμβριο βροχές με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουμε το πρώτο 15ημερο σε όλη σχεδόν τηνχώρα .Απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη συνέχεια με κακοκαιρία και χιόνια στα ορεινά μέχρι το τέλος του μήνα.Το Δεκέμβριο χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατούν σε όλη σχεδόν την χώρα με χιόνια κυρίως στην βόρεια και κεντρική, όλη την διάρκεια του μήνα με μικρές εναλλαγές του καιρού καθώς και δυνατούς ανέμους.Τον Ιανουάριο αρχίζει ο μήνας με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά γρήγορα έχουμε απότομη πτώση της θερμοκρασίας με δυνατούς ανέμους και χιόνια σε όλη σχεδόν την χώρα.O Φεβρουάριος αρχίζει με χειμωνιάτικο καιρό σχετικά ήπιο για να συνεχιστεί με ισχυρούς βοριάδες κρύο και χιόνια κυρίως στην βόρεια ανατολική και κεντρική χώρα. Τέλος ο Μάρτιος αρχίζει με σταδιακή βελτίωση του καιρού με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων και ηλιόλουστες μέρες προς το τέλος του μήνα…
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΝΑ ΜΗΝΑ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ



Βροχές με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα έχουμε το πρώτο 15ημερο σε όλη σχεδον την χώρα.Απότομη πτώση της θερμοκρασίας στη συνέχεια με κακοκαιρία και χιόνια στα ορεινά μέχρι το τέλος του μήνα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ




Χαμηλες θερμοκρασίες θα επικρατούν σε ολη σχεδόν την χώρα με χιόνια κυρίως στην βόρεια και κεντρική,όλη την διάρκεια του μήνα με μικρές εναλλαγές του καιρού καθώς και δυνατούς ανέμους.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ




Αρχίζει ο μήνας με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά γρήγορα έχουμε απότομη πτώση της θερμοκρασίας με δυνατούς ανέμους και χιόνια σε όλη σχεδόν την χώρα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ




Αρχίζει με χειμωνιάτικο καιρό σχετικά ήπιο για να συνεχιστεί με ισχυρούς βοριάδες κρύο και χιόνια κυρίως στην βόρεια ανατολική και κεντρική χώρα.

ΜΑΡΤΙΟΣ




Αρχίζει με σταδιακή βελτίωση του καιρού με μικρά διαστήματα βροχοπτώσεων και ηλιόλουστες μέρες προς το τέλος του μήνα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ




Βροχερός μήνας με συνεχής εναλλαγές του καιρού και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους προς το τέλος του μήνα.

ΜΑΙΟΣ




Συνεχίζεται ο άστατος καιρός με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες 

ΙΟΥΝΙΟΣ



Ζεστός καιρός στην αρχή του μήνα αλλά μετά τα μέσα του μήνα θα έχουμε αστάθεια και ισχυρούς ανέμους χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή της θερμοκρασίας.

ΙΟΥΛΙΟΣ


Πολύ ζεστός μήνας με μικρή αστάθεια.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ



Ζεστός μήνας με πολλές εναλλαγές και ανέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου