Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σταδιακή βελτίωση του καιρού

Γρήγορη βελτίωση του καιρού στην Ηπειρωτική Ελλάδα και επέκταση των βροχών και των καταιγίδων στο Αιγαίο, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα όμως σταδιακά και στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν και ο καιρός τις βραδινές ώρες θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 13 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στον Πατραϊκό ισχυροί.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις πρωινές ώρες και τοπικές βροχές περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και πρόσκαιρα στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες νωρίς το πρωί και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με σποραδικές βροχές οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη όπου τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι αρχικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως και 21 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου