Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ-Φόβοι για μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο

Φόβους για μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο που πλήττει όλη την ΕΕ, εκφράζουν αρχές στη βόρεια Γερμανία με τους εισαγγελείς να διερευνούν την υπόθεση. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλείται ρεπορτάζ τοπικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία υπάρχουν υποψίες για επεξεργασία μολυσμένου κρέατος σε ένα εργοστάσιο στην Κάτω Σαξονία.

Η είδηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι εισαγγελείς του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας να αρχίσουν έρευνες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. «Υπάρχουν υποψίες ότι η επιχείρηση εξέδιδε ψευδείς επιγραφές και έγγραφα για την προέλευση του κρέατος αυτού», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ωστόσο τόνισε ότι οι αρχές δεν έχουν κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι διανεμήθηκε για πώληση κρέας που δεν ήταν καλό.

Το πρακτορείο Reuters στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας για να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εταιρεία απέρριψε τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για επεξεργασία μολυσμένου κρέατος σε μεγάλη κλίμακα.
Φέτος εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε επεξεργασμένα προϊόντα, όπως έτοιμα γεύματα, προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου