Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Προστατέψτε τον εγκέφαλό σας

Η προστασία και ενδυνάμωση του εγκεφάλου μας είναι ζωτικής σημασίας για τη πνευματική πορεία, και φυσικά για την σωματική και ψυχική υγεία.

Ο εγκέφαλός μας είναι εκείνος που θα “μεταφράσει” τις πνευματικές εντυπώσεις που δεχτήκαμε στο διαλογισμό σε ιδέες και κατόπιν σε έργο. Οι εντυπώσεις απ’ τα πνευματικά πεδία θα περάσουν πρώτα στον αιθερικό εγκέφαλο και κατόπιν στον φυσικό εγκέφαλο.

Η προστασία του εγκεφάλου μας είναι απλή μεν αλλά αρκετά δύσκολη στη σημερινή εποχή. Καταρχήν δεν πρέπει να βάζουμε στο σώμα μας κανένα συνθετικό χημικό, και φυσικά κανένα ναρκωτικό, καθώς δηλητηριάζουν τον εγκέφαλο και καταστρέφουν τις συνάψεις. Το τσιγάρο έχει εκατοντάδες τοξικά χημικά επίσης. Μεγάλη προσοχή θέλει φυσικά η διατροφή, ώστε να είναι αλκαλική και να μην δημιουργούνται οξέα, τα οποία και πάλι προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλο και στα υπόλοιπα όργανα και αδένες του σώματος. Πρέπει να τρώμε τουλάχιστον 70% αλκαλικές τροφές. Όλα τα ζωικά, ο καφές, η ζάχαρη, τα μακαρόνια και πολλά άλλα, είναι όξινες τροφές. Η χορτοφαγική ωμοφαγία αντιθέτως αλκαλοποιεί το αίμα.
Επίσης προσοχή θέλουν τα διάφορα χημικά που χρησιμοποιεί κανείς στο σπίτι, μπογιές, απορρυπαντικά κλπ. Όλα αυτά τα συμβατικά προϊόντα θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε απ’ τη ζωή μας και να αγοράζουμε μόνο απολύτως οικολογικά. Ίδια προσοχή χρειάζεται και στα κινητά και σε άλλες ακτινοβολίες. Και ας βρούμε τρόπους να προστατευτούμε απ’ τη μόλυνση του αέρα που, για όσους μένουν στην Αθήνα, είναι πλέον εγκληματική.

Αφού προστατέψουμε τον εγκέφαλό μας από τα οξέα και τα δηλητήρια, θα διαπιστώσουμε ότι η σκέψη μας γίνεται θετική – τα οξέα στο σώμα προκαλούν και ‘όξινες’ σκέψεις, αρνητικότητα, κατάθλιψη, εκνευρισμό, θολούρα, σύγχυση κλπ – όλες αυτές είναι αφύσικες και άρρωστες καταστάσεις του νου.
Κατόπιν, μπορούμε να ενδυναμώσουμε τον εγκέφαλό μας με υπερτροφές, με τα φύτρα, διάφορους σπόρους, πολλές πρασινάδες και λαχανικά (πάντα ωμά), διάφορες ρίζες, φύκια, φρούτα κλπ. Μπορεί ο καθένας να κάνει μια έρευνα σχετική με τις υπερτροφές και να τις εντάξει στη διατροφή του.
Και φυσικά ο αιθερικός και κατόπιν ο φυσικός μας εγκέφαλος θα ενδυναμωθεί με τον σωστό διαλογισμό, καθώς η ψυχική ενέργεια που θα εισέλθει στον οργανισμό μας θα ανατάξει και θα θεραπεύσει τον εγκέφαλο.

Ας προστατεύσουμε λοιπόν τον εγκέφαλό μας σαν κάτι το εξαιρετικά πολύτιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου