Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα 2013: Μια στις 3 γυναίκες πέφτει θύμα ξυλοδαρμού

Στην Ελλάδα του 2013 μία στις 3 γυναίκες είτε πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, είτε εκβιάζεται οικονομικά είτε ταπεινώνεται σεξουαλικά.
Η Κ.Κόλλια από την γ.γ.Ισότητας σημείωσε ότι τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται σε αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε το καλοκαίρι. "Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη" υπογράμμισε.
 
Τα περιστατικά ξυλοδαρμού έχουν αυξηθεί ανατριχιαστικά  και τις περισσότερες φορές ο δράστης είναι ο σύντροφος των γυναικών
 
Σκοπός του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών είναι η ενίσχυση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, ενώ παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε γυναίκες όπως:
 
1) Συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας. 2) Παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. 3) Πρόληψη ενδοοικογενειακής βίας σε ομαδικό, οικογενειακό και ατομικό επίπεδο. 4) Παροχή υποστήριξης για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας. 5) Συμβουλευτική γονέων. 6) Διασύνδεση για νομική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου