Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!

diaforetiko.gr : EFE8756729DD528D603D82A78EC 600x400 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Μην πέφτετε με τα μούτρα στις σοκολάτες. Μην ξεσπάτε στους γύρω σας. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Μην κλείνεστε μέσα (στο σπίτι ή στον εαυτό σας), πέφτοντας ακόμη βαθύτερα στην παγίδα της μιζέριας.
Όταν είστε στις μαύρες σας, όταν δεν έχετε διάθεση, όταν για κάποιον λόγο όλα σας πάνε στραβά, μην κάνετε τα παραπάνω.
Κάντε τα εξής:
1. Τρέξτε
diaforetiko.gr : 116 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Όταν το μυαλό σας «τρέχει» με χίλια και κάνετε άσχημες σκέψεις και θεωρίες για το πώς όλα θα πάνε στραβά στη ζωή σας, η σωματική άσκηση είναι μια καλή ιδέα «εξισορρόπησης». Όταν το σώμα αρχίσει να κινείται, να ασκείται, να «τρέχει» επίσης με χίλια, ο εγκέφαλος μπορεί να κάνει ένα break. Αν πάλι ασχολείστε με κάποιο σπορ, ακόμα καλύτερα: Βάλτε τα αθλητικά σας και εκτονωθείτε.
2. Επικοινωνήστε με πρόσωπα που ξέρετε πως σας ανεβάζουν την διάθεση
diaforetiko.gr : 29 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Ο κολλητός σας. Η μαμά σας. Ο σύντροφός σας. Η φίλη που ξέρει να δίνει καλές συμβουλές. Ο γείτονας που έχει πάντα ώρα για χαλαρή (και χαλαρωτική) κουβεντούλα. Ή όποιος σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα όταν βρίσκεστε κοντά του.
3. Πιείτε ένα τονωτικό ρόφημα
diaforetiko.gr : 39 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Ένα απλό τσάι μπορεί, ανάλογα με το είδος του, να είναι αναζωογονητικό, μπορεί να είναι τονωτικό, μπορεί να είναι η γλυκιά δόση που χρειάζεστε, μπορεί να σας χαλαρώσει και τελικά να σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.
  4. Πάρτε μία δυναμική απόφαση
diaforetiko.gr : 49 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Θυμηθείτε τα πρωτοχρονιάτικα resolutions σας, εκείνα που καταχωνιάσατε σε ένα συρτάρι ή στο πίσω μέρος του μυαλού σας και ξεχάσατε… επιμελώς. Ανανεώστε τις υποσχέσεις στον εαυτό σας, θυμηθείτε τους στόχους σας και πάρτε απόφαση να ξαναδοκιμάσετε να «μπείτε στον σωστό δρόμο». Η αποφασιστικότητα αποτελεί σίγουρο δρόμο για την έξοδο από το τέλμα και το πρόσκαιρο αδιέξοδο.
5. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα
diaforetiko.gr : 59 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Καθίστε και σκεφτείτε το πρόβλημα που σας απασχολεί από απόσταση. Είναι όντως τόσο φοβερό; Μήπως τελικά είναι απλώς ένα τυχαίο συμβάν που μπορεί να συμβεί στον καθένα και σε δύο ημέρες δεν θα το θυμάστε καν; Αν ναι, προφανώς και δεν αξίζει να χαλάσετε την ημέρα σας για αυτό. Σκεφτείτε πόσο χειρότερα προβλήματα έχουν άνθρωποι που ζουν δίπλα μας και θα συνειδητοποιήσετε πως το ότι είχατε απλώς μία κακή ημέρα αποτελεί… «A’ World problem».
6. Φάτε καλά
diaforetiko.gr : 11044077 fruits isolated Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Αντισταθείτε στην παρόρμηση να παραγγείλετε το burger και τις πίτσες. Όταν λέμε καλά, εννοούμε να το ρίξετε στην φρουτοφαγία, καθώς οι βιταμίνες και τα στοιχεία που σας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να τονώσουν τον οργανισμό και να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα με τον πιο φυσικό τρόπο.
  7. Σχεδιάστε ένα ταξίδι
diaforetiko.gr : 78 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που έχετε τα νεύρα σας, αυτά θα κατευναστούν την στιγμή που πατάτε το τελευταίο κλικ για να κλείσετε τα αεροπορικά εισιτήρια για ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Ή την στιγμή που ολοκληρώνετε την κράτηση δωματίου σε ένα ορεινό χωριό του Πηλίου. Ή, αν δεν υπάρχει καθόλου budget, την στιγμή που καλείτε τον φίλο σας στην Θεσσαλονίκη και κανονίζετε να σας φιλοξενήσει για ένα σαββατοκύριακο μακριά από όλα σας τα προβλήματα.
  8. Ακούστε δυνατά μουσική
diaforetiko.gr : 88 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Βάλτε το αγαπημένο σας κομμάτι και… τραγουδήστε μαζί του. Ή βάλτε τζαζ μουσική για να σας ηρεμήσει. Βάλτε τα ακουστικά σας και βγείτε να περπατήσετε ακούγοντας το άλμπουμ του αγαπημένου σας συγκροτήματος.
9. Αποσυνδεθείτε
diaforetiko.gr : 98 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Κλείστε το κινητό σας και τον υπολογιστή σας για να «αποσυνδεθείτε» από την ρουτίνα και τα πράγματα που κάνετε καθημερινά. Αυτό που χρειάζεστε όταν είστε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση δεν είναι να γράψετε ένα θυμωμένο status στο Facebook, ούτε να απαντήσετε στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας που σας καλεί για μία ανεπανάληπτη προσφορά. Χρειάζεστε ηρεμία και αποφόρτιση.
  10. Βγείτε έξω
diaforetiko.gr : 107 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Κάντε μια βόλτα σε μια ωραία περιοχή της πόλης. Πάρε τους φίλους σας και σπεύστε για καφέ. Πηγαίνετε σε έναν κινηματογράφο και διαλέξτε στην τύχη μία ταινία. Αποφύγετε να κλειστείτε στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού σας και να… κλαίτε τη μοίρα σας. Η μέρα σας δεν έχει τελειώσει ακόμα – προλαβαίνετε να αλλάξετε το πρόσημό της από αρνητικό σε θετικό.
  11. Δείτε μια κωμωδία
diaforetiko.gr : 117 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Ποια κωμική σειρά σας κάνει να ξεκαρδίζεστε; Ποια ταινία σας αφήνει πάντα με ένα χαμόγελο στους τίτλους τέλους της; Βάλτε την γρήγορα στο DVD player και αφήστε τη να κάνει τη δουλειά της.
  12. Επενδύστε σε μια… αγκαλιά
diaforetiko.gr : 125 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Αρκάνσας η αγκαλιά δημιουργεί ευεξία και μας βοηθά να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Επίσης, μας χαλαρώνει, απομακρύνει την ένταση και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Μέσω της αγκαλιάς αντιλαμβανόμαστε και αισθανόμαστε τα συναισθήματά μας, και έχουμε την παρήγορη αίσθηση πως ανήκουμε κάπου. Και, κυρίως, είναι μία… πανεύκολη γιατρειά. Απλώς χρειάζεστε άλλο ένα πρόσωπο για να την μοιραστείτε.
13. Πάρτε έναν υπνάκο
diaforetiko.gr : 135 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Μπορεί τα νεύρα που έχετε ή η κακή διάθεση σας να είναι αποτέλεσμα κακού ύπνου. Κοιμηθείτε έστω και για λίγη ώρα και ίσως όταν ξυπνήσετε να δείτε την ημέρα σας και τα προβλήματά σας με άλλο μάτι.
14. Θυμηθείτε ότι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά σας πρέπει να είναι ο εαυτός σας
diaforetiko.gr : 143 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Πολλά από τα προβλήματα που μας απασχολούν αφορούν συνήθως άλλα άτομα. Το αφεντικό σας δεν ξέρει πώς να φερθεί. Ένας συνάδελφος είναι ενοχλητικός. Ένας άγνωστος σας έβρισε στον δρόμο. Και γιατί για λάθη άλλων να επιβάλλετε στον εαυτό σας το ψυχολογικό βάρος των προβλημάτων αυτών; Σκεφτείτε πως όλα λύνονται, αλλά το σημαντικό είναι μέχρι τότε να μην έχετε φθείρει εσείς την ψυχολογική σας υγεία.
 15. Εστιάστε στα θετικά της ημέρας σας
diaforetiko.gr : 153 Ακολουθήστε 15 πράγματα όταν είστε στις μαύρες σας!
Και πείτε στον εαυτό σας ένα «μπράβο» για αυτά και πως… όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε, η συνειδητοποίηση των θετικών στοιχείων της καθημερινότητάς μας είναι αυτή που μας ωθεί να σηκωθούμε το πρωί από το κρεβάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου