Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε αναλυτικά ποιοι εκπαιδευτικοί απεργούν και πότε

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Σε κοινή συνέντευξη ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, χθες, ημέρα έναρξης των σχολείων δήλωσαν μέσω των προέδρων τους ότι θα συμπορευτούν στις κινητοποιήσεις.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης επεσήμανε ότι καθηγητές ξεκινούν από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου πενθήμερες απεργίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας είναι μεγάλος». Ο κ. Κοτσυφάκης κάλεσε γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα για να αλλάξει η εκπαιδευτική πολιτική.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Χ. Κόκκινος δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ολοήμερα σχολεία από τα οποία απουσιάζουν πολλοί δάσκαλοι, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για να καλύψουν ανάγκες δημοτικών σχολείων.
Όπως είπε ο κ. Κόκκινος πριν από δύο ημέρες στάλθηκε στα σχολεία έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο μεταφέρονται εκπαιδευτικοί από τα ολοήμερα σε άλλα σχολεία, με αποτέλεσμα την δημιουργία τεράστιων κενών και τελικά την υπολειτουργία των ολοήμερων από όπου λείπουν πολλές ειδικότητες.
Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι οι δάσκαλοι θα κάνουν μια 48ωρη απεργία 18 και 19 του μήνα, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, ενώ θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις δασκάλων, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Σήμερα πάντως συνεδριάζουν οι πρόεδροι των τοπικών συλλόγων των δασκάλων.
Ο κ. Κόκκινος εστίασε στα 5.246 λειτουργικά κενά μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ μίλησε ακόμη για 5.500 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται, όπως είπε, σε καθεστώς «ομηρείας», λόγω των επικείμενων αποσπάσεων τους και τόνισε ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 40% και πλέον ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου είναι 640 με 700 ευρώ.
Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε οτι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί έχουν εξαγγείλει απεργία για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, επισημαίνοντας ότι ότι το θέμα αφορά όλη την κοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου