Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Απεργιακό δελτίο: Κλειστά σχολεία, ΙΚΑ και δήμοι

Καθηγητές, δάσκαλοι, εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και στους δήμους συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο σήμερα.

Οι καθηγητές αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους όχι με 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αλλά με 48ωρη σήμερα και αύριο. Θα συνεδριάσουν ξανά την Τετάρτη για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι δάσκαλοι θα κάνουν σήμερα τρίωρες στάσεις εργασίας και θα απεργήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο της νέας 48ωρης απεργίας που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Με 48ωρη απεργία συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας και οι εργαζόμενοι στους δήμους. Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε να απεργήσει σήμερα και αύριο.
Σήμερα, στις 11:00 οι εργαζόμενοι στους δήμους θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη διάρκεια της πορείας θα ενσωματωθούν στο μπλοκ και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ), το ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) που πραγματοποιούν και αυτοί την ίδια ώρα ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο των δικών τους κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρη απεργία «κατεβαίνουν» και οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, καθώς με συντριπτική πλειοψηφία η έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ αποφάσισε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου