Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες από το National Geographic





Αφιέρωμα στις βραβευμένες φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ - Το τεύχος του Οκτωβρίου θα διηγηθεί στους αναγνώστες μια ιστορία, για το πώς οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν επηρεάσει τη ζωή μας και πως αποτελούν  πειστήρια  μιας ιστορίας.

Το National Geographic το περιοδικό που στο εξώφυλλό του έχουμε δει τις πιο όμορφες και εντυπωσιακές φωτογραφίες, από όλο τον πλανήτη, γιορτάζει τα 125 χρόνια έκδοσής του, με ένα αφιέρωμα στις βραβευμένες φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Όπως αναφέρει το περιοδικό , το τεύχος του Οκτωβρίου θα διηγηθεί στους αναγνώστες μια ιστορία, για το πώς οι εν λόγω φωτογραφίες έχουν επηρεάσει τη ζωή μας και πως αποτελούν  πειστήρια  μιας ιστορίας.

Μεξικό: Σταλακτίτες κρέμονται επάνω από έναν κολυμβητή, ο οποίος βρίσκεται κάτω από έναν φυσικό προβολέα μέσα σε ένα πηγάδι. Το πηγάδι κατά την θεωρία των Μάγια οδηγεί στον Κάτω Κόσμο

Τέξας 1939: Ένα κορίτσι κρατώντας τα γκέμια του αλόγου της, βάζει ένα νόμισμα στον κερματοδέκτη για να μπορέσει να «παρκάρει» το άλογό της. Η φωτογραφία είναι από την περιοχή Ελ Πάσο, όπου αρκετοί από τους κατοίκους του, χρησιμοποιούσαν ακόμα άλογα για τις μετακινήσεις τους.

Κίνα 2011: Ο ορειβάτης Gerlinde Kaltenbrunner ελέγχει για ακόμη μια φορά τα σχοινιά - που έδεσε εκείνος και η υπόλοιπη ομάδα του τις τελευταίες εβδομάδες.

Μουμπάι Ινδία 2011: Το αδιαχώρητο στον σιδηροδρομικό σταθμό Churchgate

Αφγανιστάν: Η ηλικίας 18 ετών Noor Nisa ήταν έγκυος. Τα νερά της έσπασαν και ο σύζυγός της, την έβαλε στο αυτοκίνητό του, για να τη μεταφέρει στο κοντινότερο νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως το αυτοκίνητό του χάλασε με αποτέλεσμα, ο φωτογράφος που έβγαλε τη συγκεκριμένη φωτογραφία να τους μεταφέρει με το δικό του αυτοκίνητο στο νοσοκομείο

Κουβέιτ 1991 : Οι πετρελαιοπηγές καίγονται και οι καμήλες απομακρύνονται

Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό 1990: Ο χιμπατζής Jou Jou απλώνει το χέρι του και προσπαθεί να πιάσει το κεφάλι της γνωστής ανθρωπολόγου Jane Goodall

Το πρόσωπο του νεαρού κοριτσιού από το Αφγανιστάν έγινε η πιο γνωστή φωτογραφία στην ιστορία του National Geographic. Η δυναμική της φωτογραφίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον αναγνώστη. 

 
Ουγκάντα 2011 : Ο βασιλιάς των ζώων  σκαρφαλωμένος σε ένα δέντρο για να κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου