Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Και ξαφνικά... νέα έφοδος στις συντάξεις, στα όρια ηλικίας και στο εφάπαξ

Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μέσα στο φθινόπωρο νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για περικοπές στις συντάξεις τους και αύξηση των ορίων ηλικίας των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, καθώς καλούνται να καλύψουν τρύπα 6 δισ. ευρώ.
Απειλούνται:
     Ορια ηλικίας
    Εφάπαξ
    Επιδόματα
    Επικουρικές
  H λογική του μονόδρομου φέρνει εδώ και τώρα μειώσεις στις κύριες συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, με την τρόικα να απαιτεί οριζόντια μέτρα για να καλυφθεί η τρύπα των 6 δισ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα, την οποία προσπάθησε να κρύψει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης. Ενήμερος ο πρωθυπουργός, με την κυβέρνηση να δημιουργεί κλίμα τεχνητής συμφωνίας στη βάση τού «έχουμε συμφωνήσει σε όλα».
Οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να περιμένουν μέσα στο φθινόπωρο νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για περικοπές στις συντάξεις τους και αύξηση των ορίων ηλικίας των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  Αυτή είναι η αιτία για το αδιέξοδο της Παρασκευής, με τους εκπροσώπους της τρόικας να αρνούνται να συναντηθούν με τον κ. Βρούτση, αφού δεν υπάρχει γι’ αυτούς πεδίο διαπραγμάτευσης πέρα από την επιβολή οριζόντιων μέτρων με περικοπές σε κύριες συντάξεις και αυξήσεις των ορίων ηλικίας πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στην κοινωνική ασφάλιση.
 
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου