Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Από σήμερα η προκαταβολή συντάξεων σε 7.634 δημόσιους υπαλλήλους

Ξεκινά η πίστωση της προβλεπόμενης προκαταβολής σύνταξης σε 7.634 δημοσίους υπαλλήλους που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο

Την προκαταβολή σύνταξης για το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα και με τις οριζόμενες από το νόμο προϋποθέσεις, 7.634 υπάλληλοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία τους μετά το Μάρτιο του 2013, ανακοίνωσε το Γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ο αριθμός των συγκεκριμένων υπαλλήλων, είναι υψηλότερος κατά 60% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Αυγούστου, οπότε και είχαν λάβει την προκαταβολή 4.752 υπάλληλοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τους 7.843 υπαλλήλους του Δημοσίου που αποχώρησαν από την 1η Μαρτίου 2013 έως και την 5η Σεπτεμβρίου 2013, προκαταβολή σύνταξης θα λάβει το 97,3% αυτών.
Στη δήλωσή του, ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει, παράλληλα, ότι η εφαρμογή της ρύθμισης που αφορά στην προκαταβολή της σύνταξης, η οποία είναι πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει σχεδόν πλήρως ομαλοποιηθεί.
Συνεπώς, προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, επιλύθηκε το επί δεκαετίες υφιστάμενο πρόβλημα της καθυστέρησης της καταβολής της σύνταξης των εξερχομένων από τις δημόσιες υπηρεσίες και του μισθοδοτικού κενού που αυτοί αντιμετώπιζαν έως τον οριστικό κανονισμό της σύνταξής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου