Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Τι μπορούν να κάνουν οι φορολογούμενοι που έχασαν τις 3 δόσεις

Τι ισχύει για όσους θα πρέπει να καταβάλλουν όλο το ποσό εφάπαξ

Παρά την παράταση που δόθηκε για την πληρωμή της πρώτης δόσης μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, η δυνατότητα καταβολής τριών δόσεων δεν θα υπάρχει για τους φορολογούμενους των οποίων δε ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση μέσα στον Αύγουστο.
Κατά συνέπεια όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη φετινή τους υποχρέωση σε τρεις δόσεις, τίθενται αυτόματα σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους φορολογουμένους χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα. Αυτοί οι φορολογούμενοι όμως που καλούνται να καλύψουν σε δύο δόσεις τις φετινές υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα εφόσον η πρώτη από αυτές καταστεί ληξιπρόθεσμη, να ζητήσουν από τον έφορο μέχρι 12 δόσεις για το σύνολο των αρχικών δύο, ή για κάθε μία από αυτές.
Την ίδια δυνατότητα έχουν εξάλλου και αυτοί που δε θα καταβάλλουν την πρώτη δόση από τις 3, μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Η αξιολόγηση του εφόρου που βασίζεται στο προφίλ και τη συνέπεια του φορολογουμένου, καθώς και στο ότι δε θα πρέπει να υπόκειται ήδη στη ρύθμιση των 48 δόσεων για χρέη μέχρι 31/12/2012.
Εάν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε ο φορολογούμενος έχει πράγματι τη δυνατότητα για 2 δόσεις τις οποίες μπορεί να σπάσει μέχρι και σε 12.
Εάν όμως η εκκαθάριση με υπαιτιότητα του Δημοσίου δεν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα πλέον για 1 δόση μόνο, την οποία αντίστοιχα μπορεί να επιδιώξει να σπάσει σε 12, ανάλογα με το προφίλ του,όπως και στις λοιπές περιπτώσεις.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου