Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Υψηλές θερμοκρασίες σήμεραΤρίτη - Στους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Υψηλές θερμοκρασίες, αφού κατά τόπους το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» ακόμη και σαραντάρια, αλλά και βροχές - κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική, αλλά και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη - θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα Τρίτη.


Συγκεκριμένα, στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Στην ανατολική- κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική- ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχοπτώσεων στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, εν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 και στη Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου