Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι 13 Περιφερειάρχες προς τα συναρμόδια Υπουργεία:ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

• Λύσεις σε ακανθώδη ζητήματα και σε εκκρεμότητες που έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί με την ψήφιση του «Καλλικράτη» αναζητούν στις εβδομαδιαίες συναντήσεις τους οι Περιφερειάρχες της χώρας.
Στην χθεσινή «ατζέντα» κυριάρχησε το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, καθώς σε πολλές περιοχές τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα συναρμόδια Υπουργεία κωλυσιεργούν στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.
Οι 13 Περιφερειάρχες αποφάσισαν και ζητούν από τα Υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευτικών, Εσωτερικών - Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να προχωρήσουν άμεσα στην ψήφιση τροπολογίας για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στις συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών από τις καταργηθείσες νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και παράλληλα να αποδοθούν στις Περιφέρειες το σύνολο των οφειλομένων χρημάτων προηγούμενων ετών.
Και ενώ οι εκκρεμότητες χρονίζουν, από την 1η Ιουλίου η μεταφορά της συγκεκριμένης αρμοδιότητας θα πρέπει να περιέλθει στους Δήμους.
Όμως και πάλι διαπιστώνονται καθυστερήσεις για την σχετική προετοιμασία που υπάρχει, γεγονός που οδήγησε τους Περιφερειάρχες να ζητήσουν να ξεκινήσει η προετοιμασία, ώστε να μην υπάρξουν κενά και νέες αρρυθμίες.

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ
Aπό τη χθεσινή συνεδρίαση των Περιφερειαρχών, προέκυψαν και θετικές ειδήσεις, που αφορούν την οργάνωση των Περιφερειών. Συγκεκριμένα Περιφερειάρχες και Πρόεδροι Περιφερειακών Συμβουλίων, κατέληξαν σε κοινό Κανονισμό Λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων και των θεσμοθετημένων Επιτροπών. Έτσι πλέον θα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα Συμβούλια και Επιτροπές.

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Οι Περιφερειάρχες, αποφάσισαν να ζητήσουν από τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση σε ο, τι αφορά τη λειτουργία των ΣΧΟΠ και ΕΠΑΕ, αφού ο νόμος παρουσιάζει κενό στη μεταβατική περίοδο αλλά και μετά από αυτήν.
Τέλος από το Υπουργείο Εσωτερικών ζητούν, όπως ένα μέρος του προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση», ύψους 30-40 εκ. ευρώ να υλοποιηθεί από τις Περιφέρειες, ώστε να επιλυθούν άμεσα βασικά προβλήματα διοικητικών υποδομών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου