Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Σχετικά με τις λειτουργικες υπεραριθμίες, τις αποσπάσεις, τη συμπλήρωση ωραρίου και την πρόσληψη αναπληρωτών

Αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές συναδελφισσες,

Με αφορμή σειρά ερωτημάτων που μου θέτετε σας απαντώ λακωνικά:

1. Σε αντίθεση με τις λειτουργικες υπεραριθμίες, στην αίτηση απόσπασης προφανώς και είχατε το δικαίωμα δήλωσης οποιασδήποτε σχολικής μονάδας. Αν κάποιος συνέκρινε τα αρχικά κενά που ανακοινώθηκαν για τις λειτουργικές υπεραριθμίες με αυτά που έμειναν μετά την πραγματοποίηση των παραπάνω, εύκολα θα μπορούσε να δει τα εναπομείναντα κενά. 

Πλέον αυτών είχε τη δυνατότητα να δηλώσει και όποιο άλλο κενό επιθυμούσε μέχρι το σύνολο των 30 επιλογών. 

Είναι δεδομένο ότι θα προκύψουν κενά αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς αρκετοί συνάδελφοι αιτούνται αδειών, προκύπτουν νέες εγγραφές μαθητών κτλ.

2. Οι λειτουργικες υπεραριθμίες των συναδέλφων ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα και θα λάβουν χώρα μετά το 15Αύγουστο. Με το πέρας αυτών θα ακολουθήσει και η τοποθέτηση των αιτούμενων απόσπαση.

3. Αυτονόητο επίσης είναι το γεγονός ότι οι συνάδελφοι των ειδικοτήτων τοποθετούνται με την παρακάτω σειρά:

Αρχικά τοποθετούνται οι λειτουργικά υπεράριθμοι, όσοι δηλαδή οργανικά ανήκοντες χρήζουν συμπλήρωση του ωραρίου τους. 

Έπειτα όσοι συνάδελφοι βρίσκονται στη διάθεση και στο τέλος όσοι αιτούνται απόσπαση. 

Σε όσους αιτούνται απόσπαση συμπεριλαμβάνονται και όσοι ήρθαν με απόσπαση από αλλά ΠΥΣΠΕ, αλλά και όσοι αιτούνται απόσπαση εντος ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων. 

Τέλος, αν όσοι αιτούνται συμπλήρωση του ωραρίου τους δεν επιθυμούν την προτεραιότητα στην ομάδα τους, αυτοί θα τοποθετηθούν συγκρινόμενοι με τους ευρισκόμενους στη διάθεση.

4. Ακριβές χρονοδιάγραμμα για τα παραπάνω δεν υφίσταται, αλλά θεωρώ ότι η επόμενη βδομάδα θα είναι η εβδομάδα επίσημων ανακοινώσεων στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης ΠΕ Ιωαννίνων (για την υποβολή δηλώσεων των συναδέλφων ειδικοτήτων, για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και αποσπάσεις των συναδέλφων ΠΕ70 Ειδικής Αγωγής και για τις αποσπάσεις των υπολοίπων συναδέλφων μας).

5. Για το νομό Ιωαννίνων από ότι πληροφορήθηκα θα ζητηθούν για πρόσληψη αναπληρωτών 2 ΠΕ70, 6 ΠΕ60, 1 ΠΕ06, 5 ΠΕ79.01 καθώς και το σύνολο όσων συναδέλφων απαιτούνται για Θεατρική Αγωγή και Καλλιτεχνικά. Η αναφορά μου είναι ενδεικτική.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Β.Κ.Λιόντος

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου