Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

To «μυστικό» ελληνικό νησί που ανακάλυψαν οι Times!

Οι Times αποκαλύπτουν στους αναγνώστες τους, ποιο είναι το μυστικό νησί που επιλέγουν οι Αθηναίοι για τις καλοκαιρινές αποδράσεις τους. Είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων, που συνδυάζει την απλότητα με εντυπωσιακές παραλίες και νόστιμη τοπική κουζίνα.
Πρόκειται για την Σέριφο. Η Σέριφος είναι ιδανικό νησί για διακοπές, ειδικά για τους Αθηναίους καθώς είναι το κοντινότερο νησί στον Πειραιά μετά την Κύθνο στις δυτικές Κυκλάδες. Σύμφωνα με τη μυθολογία στη Σέριφο κατέληξε το κουτί, στο οποίο ο βασιλιάς Ακρίσιος είχε κλείσει την κόρη του Δανάη με τον μικρό γιο της Περσέα, για να εξαφανιστούν.
Εκεί μεγάλωσε ο Περσέας. Όταν μεγάλωσε, ο βασιλιάς της Σερίφου, τον έπεισε να του φέρει την κεφαλή της Μέδουσας, μιας από τις 3 Γοργόνες, που όποιος την έβλεπε κατά πρόσωπο απολιθωνόταν. Ο Περσέας με τη βοήθεια των θεών θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει στη Σέριφο.
Παντού στο νησί υπάρχουν περίεργοι σχηματισμοί από βράχια πράγμα που εξάπτει την ανθρώπινη φαντασία. Γνωστές παραλίες είναι τα Λιβαδάκια, το Καλό Αμπέλι, το Γάνεμα και η Βαγιά στον νότο, το Μαλλιάδικο, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Αβεσσαλός στα δυτικά, η Συκαμιά, ο Πλατύς Γιαλός και τα Δυο Γιαλούδια στα βόρεια και η Ψιλή Άμμος, ο Άγιος Σώστης, ο Άγιος Ιωάννης και η Λια στα ανατολικά.
Πηγή: ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου