Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ''Άνιση μεταχείριση για τους υποψήφιους διευθυντές - εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων''

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ξενοφώντος 15Α |10551 Αθήνα
 
03.06.2015
 

     Για μια ακόμα φορά η πολιτική ηγεσία της Αριστεράς πρωτοτυπεί και με εγκύκλιο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (Φ.361.22/31/81732/E3/21-5-2015) που αναφέρεται στην επιλογή διευθυντών, αποκλείει «φωτογραφικά» συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων να θέσουν υποψηφιότητα, με την αιτιολογία της μη συμπλήρωσης του διδακτικού τους ωραρίου, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι υποψήφιος Διευθυντής «...ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τοποθέτηση σε σχολική μονάδα όπου δεν είναι δυνατό να συμπληρώνει το υποχρεωτικό ωράριο του Διευθυντή, αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο σχολείο».
     Αυτό σημαίνει ότι ειδικότητες ΠΕ16, ΠΕ06, ΠΕ11 αποκλείονται από όλα τα 4/θέσια και 5/θέσια σχολεία με βάση το υποχρεωτικό διδακτικό ωράριο που θα πρέπει να εξαντλούν ως Διευθυντές στις εν λόγω σχολικές μονάδες, και πολλοί από αυτούς (π.χ. ΠΕ16) αποκλείονται και από σχολικές μονάδες μεγαλύτερης οργανικότητας.
     Το γεγονός αυτό καταλύει κάθε έννοια ισοτιμίας και γι’ αυτό καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να φροντίσει για την άρση αυτής της αδικίας με την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου κατά το μέρος που αυτή αφορά τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων  και τα Διευρυμένα ΠΥΣΠΕ (Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών) να λειτουργήσουν με γνώμονα την ισότιμη μεταχείριση όλων των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.
Ο Πρόεδρος
 
Ο Γενικός Γραμματέας
 
 
 
Μάνος Ανδρουλάκης
 
Κώστας Χριστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου