Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Φόροι στα αυτοκίνητα που καίνε

Μπορεί να ακούγεται ως φόρος πολυτελείας δεν σημαίνει όμως ότι αφορά μόνο στους πλούσιους αυτής της χώρας. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.928 κυβικών και οι ιδιοκτήτες αυτοί μετά τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη θα δουν τώρα νέα αύξηση στους φόρους.

Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης θα είναι 30%, όμως μαζί με τους έχοντες έρχονται να την πληρώσουν και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που απλά έχουν ένα αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού.
Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης λοιπόν για τα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών και παλαιότητας ως και 10 ετών αυξάνεται από 10% ως και 13%.
Με λίγα λόγια πρόκειται για μια οριζόντια αύξηση που μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά καθώς δεν λαμβάνεται υπόψη η αξία του αυτοκινήτου.
Είναι άλλωστε προφανές ότι δεν είναι δυνατό να αυξάνεται η φορολογία και σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και σε ένα αυτοκίνητο 10ετίας, ενώ δεν είναι επίσης λογικό να υπάρχει ι ίδια αύξηση στο φόρο για ένα αυτοκίνητο αξίας 15.000 και ένα αυτοκίνητο αξίας 50.000 ευρώ.
Είναι λοιπόν σαφές ότι πρόκειται για ακόμη ένα μέτρο είσπραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου