Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

“Πόλεις και Πολιτισμοί» Με την ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ



                         Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.
Πανελλήνια  Ενωση  Εκπαιδευτικών                                                           Ιωαννινα, 24- 04- 2015
για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
         Παράρτημα HΠΕΙΡΟΥ                                                                  
               

“Πόλεις και Πολιτισμοί»
Με την ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Η ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή από 29 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2015 (του Αγίου Πνεύματος), σε Αδριανούπολη, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Καβάλα όπου θα γνωρίσουμε τις πόλεις και τους πολιτισμούς τους μέσα από διαδρομές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχουμε οργανώσει σε συνεργασία με συναδέλφους που εργάζονται και δραστηριοποιούνται εκεί.
Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 128 ευρώ (στο ποσό περιλαμβάνεται η μετακίνηση με το λεωφορείο και η διαμονή για 3 βράδια σε ξενοδοχεία της Ξάνθης, της Αδριανούπολης και της Αλεξανδρούπολης.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε την κ. Σοφία Παπακίτσου στο 26510 40819 (πρωινές ώρες) ή κινητό 6976751240 και την κ. Μαριάννα Νάστου στο 6972729570. Επίσης, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή με email στο  peekpe.ipirou@gmail.com έως την Δευτέρα 4 Μαΐου.
 Στη συνέχεια θα καταβάλλονται οι προκαταβολές (50 ευρώ) στο γραφείο Παμβώτις travel, (Ν. Ζέρβα 11, 45332 Ιωάννινα Τηλ.: 26510-34774).
Θα προηγηθούν τα μέλη του παραρτήματος της ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ και στη συνέχεια θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ- ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ

1η ΜΕΡΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29/05/15 ,  ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΞΑΝΘΗ.
       Συγκέντρωση  το μεσημέρι,  στις 3 μ.μ. Επιβίβαση στο πούλμαν και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο, άφιξη στην Ξάνθη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βραδινή βόλτα στην παλιά Ξάνθη. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ, 30/05/15 ,   ΞΑΝΘΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ.
      Πρωινό και γνωριμία με την πόλη της Ξάνθης. Στην Ξάνθη η διατηρητέα παλιά πόλη δεσπόζει στην πλαγιά του λόφου του κάστρου, με γραφικά στενά, δαιδαλώδη δρομάκια και διώροφα σπίτια, με σαχνισιά και ζωηρά χρώματα. Η «Παλιά Ξάνθη», χτισμένη  στην βόρεια πλευρά της πόλης, στους πρόποδες του ορεινού όγκου της Ροδόπης, απαρτίζεται από νεοκλασικά δείγματα Δυτικομακεδονικής και Ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής, αλλά είναι επηρεασμένη και από την κεντροευρωπαϊκή αρχιτεκτονική. Βόλτα στο παζάρι και  επίσκεψη στο Λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στην παλιά πόλη. Επιβίβαση στο πούλμαν και μετά τη  διέλευση των συνόρων πέρασμα της μεγάλης γέφυρας του Έβρου με τους μαρμάρινους μικρούς πύργους με τα πόδια και άφιξη στην Αδριανούπολη (Edirne).
 Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ, 31/05/15 ,   ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
     Πρωινό. Αναχώρηση για περιήγηση της πόλης. Η Τζουμχουριέτ ή πλατεία της Δημοκρατίας αποτελεί το κέντρο της πόλης απ΄ όπου μπορεί κανείς να πάει προς όλες τις κατευθύνσεις της Αδριανούπολης. Θα περπατήσουμε στους γραφικούς πεζόδρομους και θα γευτούμε τα μοναδικά γλυκά των ζαχαροπλαστείων της πόλης. Θα δούμε το τείχος της Ρωμαϊκής πόλης, το Ουτς Σερεφελί τζαμί, τη σκεπαστή αγορά Μπεζεστέν και το Σελιμιγιέ τζαμί. Θα φάμε μεσημεριανό στα γραφικά μικρά μαγαζάκια με τους εκλεκτούς μεζέδες. Το απόγευμα στις 16:00 περίπου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση. Διέλευση συνόρων και συνεχίζουμε με άφιξη στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, την Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι χτισμένη στο νότιο τμήμα πάνω στη θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση. 

4η ΜΕΡΑ, ΔΕΥΤΕΡΑ, 01/06/15, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ.
       Πρωινό. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Καβάλα. Θα επισκεφθούμε το Ιμαρέτ, το Κάστρο, το σπίτι Μοχάμεντ Άλι όπου θα  παρακολουθήσουμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2,5 ωρών (προαιρετικά - κόστος αυτής της δραστηριότητας 5 ευρω).
΄Ολοι οι παραπάνω χώροι θα ανοίξουν για μας σε συνεννόηση με το Μουσείο-σπίτι του Μοχάμεντ Άλι. Στη συνέχεια, παραμονή για φαγητό και με ενδιάμεση στάση στο δρόμο για καφέ, επιστροφή στην πόλη μας, με όμορφες εντυπώσεις και αναμνήσεις από την εκδρομή μας.

ΤΕΛΟΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Προσοχή !  Χρειάζεται η καινούρια αστυνομική ταυτότητα (με τους λατινικούς χαρακτήρες) ή το καινούριο σας διαβατήριο.
                                                       


Για την ΠΕΕΚΠΕ ΗΠΕΙΡΟΥ


ΝΑΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ                               ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΥ ΣΟΦΙΑ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου