Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Τι είπε ο υπουργός Παιδείας στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, παρουσία εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα:
Α. Αναγνώρισε  ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει και όλοι είναι απαραίτητοι, απάντησε ότι θα προσπαθήσει ώστε να μην απολυθεί κανείς.
Β. Ωστόσο δε διαβεβαίωσε   ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις μέσα στο 2014, οι οποίες σύμφωνα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα πραγματοποιηθούν.
Γ.Δεν παρουσίασε   σχέδιο ή σκέψεις του υπουργείου σχετικά με το   που θα απορροφηθούν όλοι  οι καθηγητές που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 
Δ. Ενημέρωσε ότι από τον Οκτώβριο έχει προτείνει κοινή Υ.Α. στο Υπουργείο Μεταρρύθμισης για τη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ:
Α.
Ζήτησε από τον  υπουργό Παιδείας  , να ανακοινωθούν άμεσα επιπλέον    445 θέσεις ώστε να μην απολυθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός.
Β.Να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα,   ώστε να έχει λυθεί το πρόβλημα πριν εκπνεύσει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας.
Γ.Τόνισε την αντίθεση με τη μοριοδότηση γιατί , ΄συμφωνα με την ΟΛΜΕ, πρακτικά αυτό σημαίνει την αποδοχή ότι οι θέσεις είναι λιγότερες από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και άρα θα υπάρχουν απολύσεις.
Δ. Υπογράμμισε  πως δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση των εκπαιδευτικών ανάλογα με τον τρόπο διορισμού, όπως και να μην εξαιρείται κανείς από τις διαδικασίες μετάταξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου