Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Δεν πληρώσατε χαράτσι; Έρχονται κατασχέσεις

Στο κυνήγι των πολιτών που δεν πλήρωσαν το χαράτσι του 2011 και του 2012 μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ βγάζει τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Όσοι δεν πληρώσουν, κινδυνεύουν με κατάσχεση.

Ήδη, με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, δόθηκαν νέες οδηγίες για εκτεταμένους ελέγχους και διασταυρώσεις αλλά και για την αποστολή ειδοποιητηρίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ.
Όσοι εντοπιστούν να μην έχουν πληρώσει, είτε να εξοφλήσουν το χρέος, είτε θα κάνουν ρύθμιση. Αν δεν προχωρήσουν σε καμία από τις δυο επιλογές, τότε η κυβέρνηση απειλεί να κινήσει τις διαδικασίες κατάσχεσης.
"Σαφάρι" θα ξεκινήσει και για ακίνητα που θεωρήθηκαν δημόσια και δεν πλήρωσαν χαράτσι
Σύμφωνα με την απόφαση Μαυραγάνη, θα βεβαιωθεί το τέλος για όσες παροχές υπολογίστηκε το χαράτσι αλλά στη συνέχεια δε χρεώθηκε από τη ΔΕΗ εξαιτίας διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Για τις διασταυρώσεις θα χρησιμοποιηθούν:
ο αριθμός παροχής ρεύματος
οι δηλώσεις φόρου εισοδήματος
τα Ε2 και Ε9 και
οι αιτήσεις επιδόματος θέρμανσης

Όπου βεβαιώθηκε ΕΕΤΗΔΕ το 2011 και δεν βεβαιώθηκε για το 2012 λόγω μηδενισμού των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων της συγκεκριμένης παροχής, ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τα στοιχεία του 2011.

Για ακίνητα που δεν επιβαρύνθηκαν με ΕΕΤΗΔΕ επειδή θεωρήθηκαν δημόσια κτίρια, θα γίνει νέα επεξεργασία στοιχείων και τα για οφειλόμενα ποσά θα ειδοποιηθούν οι υπόχρεοι.

Επίσης, όπου υπολογίστηκε ΕΕΤΗΔΕ και δεν χρεώθηκε από τη ΔΕΗ λόγω διακοπής σύνδεσης, θα γίνει βεβαίωση του φόρου και αποστολή ειδοποίησης στους υπόχρεους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου