Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αποφασίζουν απεργίες πριν από το πρώτο κουδούνι

Δύο 24ωρα πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, οι καθηγητές αποφασίζουν τη Δευτέρα για το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία.
Στις 62 από το σύνολο των 88 ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, οι οποίες συνεδρίαζαν από την περασμένη Τετάρτη, έχει υπερψηφιστεί η πρόταση για πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες, που θα ξεκινήσουν από τις 16 Σεπτεμβρίου.
Η ΟΛΜΕ δεν είχε καθορίσει την μορφή της απεργίας, καθώς τα μέλη του Δ.Σ. είχαν διαφωνήσει και κάθε παράταξη είχε προτείνει διαφορετική μορφή δράσης. Στη συνεδρίαση της τη Δευτέρα, πάντως, η κάθε παράταξη στην ΟΛΜΕ θα κατέβει με την δική της πρόταση, όπως αναφέρει το vima.gr. Και συγκεκριμένα:
- Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
- Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
- Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.
- Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.
- Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με 1 έδρα) δυο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

Κ. Αρβανιτόπουλος: «Όχι» σε επιστράτευση των καθηγητών

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ο υπουργός Παιδείας απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών. Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε πως τον Ιούνιο «η επιστράτευση κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον» ενώ για τώρα απαντά «όχι».
Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος έστειλε εμμέσως μήνυμα στους εκπαιδευτικούς λέγοντας ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προστεθούν επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, όσον αφορά στη μόρφωση των παιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου