Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αντί για πρωτοβρόχια, καταιγίδες!

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από Δευτέρα έως και Παρασκευή

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα με πρόσκαιρη κακοκαιρία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Το κύμα της κακοκαιρίας θα κρατήσει όλη την εβδομάδα με απότομα μπουρίνια και ισχυρούς ανέμους.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Δευτέρα 
Με το καλημέρα ξεκινά η κακοκαιρία σε όλη τη χώρα, καθώς τη Δευτέρα περιμένουμε νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και νότια, με βαθμιαία επέκταση στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας, ενώ τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με βροχές και τοπικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση, ενώ στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς, όπου τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση στη συνέχεια.
Λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, αλλάς την Ήπειρο η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Τρίτη
Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα αρχικά θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, όμως βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής όμως διάρκειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια όμως ένταση, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη
Αγριεύει ο καιρός την Τετάρτη στα βόρεια, ενώ φτιάχνει στα νότια, καθώς στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα από την άλλη περιμένουμε κυρίως νεφώσεις. 
Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού δε θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή και το Σάββατο θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το Σάββατο στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου