Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Πάμε για παράταση στην υποβολή του Ε9


Παράταση θα δοθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην υποβολή του Ε9, ύστερα από σχετικό αίτημα που έχουν υποβάλει φοροτεχνικοί και πολίτες. Η ισχύουσα προθεσμία υποβολής του συγκεκριμένου φορολογικού εντύπου εκπνέει στις 15 Σεπτεμβρίου. 
Το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, εξετάζει να υποβληθούν αρχικά Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 και, στη συνέχεια, να κατατεθούν τα Ε9 που σχετίζονται με την καταγραφή αγροτεμαχίων.
Το αίτημα για παράταση στην υποβολή του Ε9, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη τεθεί στην Τρόικα από τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων, Χ. Θεοχάρη.
Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2012 υπολογίζονται σε λιγότερους από 500.000, ενώ τα 2/3 από αυτούς έχουν ήδη υποβάλει Ε9. Έτσι, η παράταση που εξετάζεται για την κατηγορία αυτή είναι δύο εβδομάδες, δηλαδή η υποβολή να ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Αντιθέτως, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Ε9 για τα αγροτεμάχια αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, ενδεχομένως μέχρι και το τέλος του 2013, καθώς οι δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν από φυσικά πρόσωπα, που έχουν από την 1η Ιανουαρίου 2013 πλήρη ή υψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ξεπερνούν τα 4.000.000. 
Υπενθυμίζεται ότι τα Ε9 του 2013 θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΦΑΠ 2013, διαδικασία που θα ξεκινήσει στο τέλος του μήνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου