Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: 925 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα δημόσια ΙΕΚ

Όλοι οι εκπαιδευτικοί αποκτούν οργανική θέση

«Κατοχυρώνουμε την ασφάλεια του εκπαιδευτικού, καταθέτοντας στο νομοσχέδιο, το οποίο ήδη είναι υπό επεξεργασία και κατατίθεται μέσα σε αυτήν την εβδομάδα, άρθρο το οποίο δίνει σε κάθε εκπαιδευτικό οργανική θέση» δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως «αυτό είναι αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έτσι, κατοχυρώνουμε την οργανική θέση όλων των καθηγητών και των δασκάλων στο σχολείο, ώστε να μπορέσουν να αφιερωθούν απερίσπαστοι στο έργο τους. Επομένως, δίνουμε τέλος σε αυτήν την ανασφάλεια, στη σύγχυση και στην αδιαφάνεια που επικρατούσε και κάθε εκπαιδευτικός θα έχει την οργανική του θέση».
Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε τι θα γίνει με όλους όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα:
«Όσον αφορά τους δύο χιλιάδες εκατό συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, υπάρχει μέριμνα ώστε οι των επαγγελμάτων υγείας να απορροφηθούν από οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας. Βλέπετε, όμως, ότι και σε αυτό το νομοσχέδιο υπάρχουν οργανικές θέσεις –εννιακόσιες είκοσι πέντε τον αριθμό- οι οποίες θα απορροφήσουν αυτούς τους συναδέλφους στα δημόσια ΙΕΚ». Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πάνε επίσης και στις νεοϊδρυθείσες ΣΕΚ (Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης) και 325 θέσεις διοικητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου