Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

«Φράκαρε» το σύστημα υποβολής του Ε9 στο Taxisnet

Οι φοροτεχνικοί ζητούν ήδη να δοθεί παράταση

Έως και δύο ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, χωρίς να μπορέσουν να στείλουν την δήλωση Ε9 μέσω taxisnet επειδή δεν «φορτώνει» η ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, χάνουν τις τελευταίες ημέρες φορολογούμενοι και λογιστές. Η διορία υποβολής των δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα λήγει τυπικά στις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά οι φοροτεχνικοί ζητούν ήδη να δοθεί παράταση επειδή «κολλάει» διαρκώς η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής του Ε9.
Από το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι δεν είναι πρόβλημα των υποδομών της ΓΓΠΣ αλλά… της χώρας, καθώς λόγω του μεγάλου φόρτου δηλώσεων «γέμισε» γραμμή δικτύου 1 GB. Το ίδιο πρόβλημα όμως αντιμετωπίζουν και όσοι προσπαθούν ταυτόχρονα να υποβάλουν δηλώσεις Α21 για να λάβουν το οικογενειακό επίδομα τέκνων.
  Από τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου παρατηρήθηκε πρόβλημα στους server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, καθώς η σελίδα του Ε9 έκανε αυτόματη ανανέωση ανά 10 δεύτερα, χωρίς να εμφανίζεται για τη συμπληρώσει ο πολίτης. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε και υπερφόρτωση του δικτύου του ΟΤΕ, καθώς η απευθείας γραμμή της ΓΓΠΣ, γέμισε από χρήστες!
Τα προβλήματα αυτά πάντως κάνουν ακόμα πιο ορατό το ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία υποβολής του Ε9 η οποία λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι φοροτεχνικοί έχουν υποβάλει πρόταση για παράταση και ζητούν:
·         να υποβληθούν τα Ε9 μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012 (πίνακας 1), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής έως 30 Σεπτεμβρίου (αντί 15 Σεπτεμβρίου).
- η καταγραφή των αγροτεμαχίων (πινάκας 2) να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.

Πηγή: Newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου