Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα και συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, αποφάσισε η ΔΟΕ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στα Προπύλαια διοργανώνουν ΟΛΜΕ, διοικητικοί των πανεπιστημίων, και εργαζόμενοι σε ΟΑΕΔ, ΙΚΑ , Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής

Κοινή γραμμή πλεύσης «καταστρώνουν» ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις στα σχολεία, λίγες ημέρες μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. 
Η ΟΛΜΕ έχει ήδη ανακοινώσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η ΔΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει τη Δευτέρα σε 3ωρη στάση εργασίας και να συμμετάσχει στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.  Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι μετά την 48ωρη απεργία θα ακολουθήσουν γενικές συνελεύσεις στις τοπικές ενώσεις δασκάλων για να ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. 
Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε σε 5.246 λειτουργικά κενά μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ μίλησε ακόμη για 5.500 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται, όπως είπε, σε καθεστώς «ομηρείας», λόγω των επικείμενων αποσπάσεών τους και τόνισε ότι οι μισθοί έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 40% και πλέον ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου είναι 640 με 700 ευρώ.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, που έχει εξαγγείλει απεργία για τις 16 και 17 Σεπτεμβρίου, κ. Μιχ. Κουρουτός, δήλωσε ότι το θέμα αφορά όλη την κοινωνία και δεν πρόκειται για μια απλή συντεχνιακή διεκδίκηση ενός κλάδου εργαζομένων, αλλά για μια τεράστια υποχώρηση του κράτους πρόνοιας.
Επίσης, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τα στελέχη της εκπ/σης και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να αρνηθούν να υπολογίσουν πλεονάσματα κλείνοντας τα ολοήμερα τμήματα.
Η ΔΟΕ ζητεί σε ανακοίνωση της: «Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ» και καλεί τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση στην Περιφέρεια Εκπ/σης Αττικής την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14.00.
Στην ανακοίνωση της ΔΟΕ επισημαίνεται: «Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας, πιστό σε εκτός νομιμότητας, μεθόδους, έχει αποφασίσει να κρίνει και να θέσει σε μία νέα κινητικότητα πλήθος εκπαιδευτικών, διαλύοντας ταυτόχρονα το θεσμό του ολοήμερου σχολείου».
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει τις αντιεκπαιδευτικές μεθόδους και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων, τα στελέχη της εκπ/σης και τα μέλη των ΠΥΣΠΕ να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να αρνηθούν να υπολογίσουν πλεονάσματα κλείνοντας τα ολοήμερα τμήματα. Να μη συμπληρωθούν οι πίνακες που αποστέλλονται με βάση το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.
Η διαδικασία αυτή να σταματήσει τώρα.
Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση στην περιφέρεια εκπ/σης Αττικής την Παρασκευή 13/9/2013 και ώρα 14.00. Ανάλογες συγκεντρώσεις να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιφέρειες εκπαίδευσης.
Στο μεταξύ, κοινή απεργιακή συγκέντρωση οργανώνουν οι Ομοσπονδίες: ΟΛΜΕ, ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας), ΟΑΕΔ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ), ΠΟΣΕ ΙΚΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλ. Εργαζομένων ΙΚΑ), ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής), τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου