Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η αλήθεια για την λειτουργία των 1165 ολοήμερων σχολείων

Εύλογη ανησυχία για το ωράριο λειτουργίας αλλά και τη διδασκαλία των μαθητών. Τι υποστηρίζει η αντιπολίτευση , τι απαντά η κυβέρνηση

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και νηπιαγωγείων διαπίστωσαν πολλοί γονείς και μαθητές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάποιες περιοχές οι μαθητές έχουν αίθουσα και βιβλία αλλά δεν έχουν εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εύλογη ανησυχία για το ωράριο λειτουργίας αλλά και τη διδασκαλία των μαθητών.

Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας συνολικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν 5.246 κενές θέσεις εκπαιδευτικών, ενώ η εφημερίδα «Αυγή» υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι θα κλείσουν ουσιαστικά 1165 ολοήμερα σχολεία τα οποία δε θα μπορούν να λειτουργήσουν με διευρυμένο πρόγραμμα λόγω έλλειψης δασκάλων.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν καλυφθεί τα κενά που υπάρχουν και ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία, ο αριθμός των οποίων μάλιστα έχει αυξηθεί εφέτος σε σχέση με πέρυσι.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν στο protothemaonline ότι: «Σε κάθε πρωινό σχολείο, κάθε νηπιαγωγείο έχουμε τοποθετήσει ήδη από έναν δάσκαλο και περιμένουμε να δούμε πόσα παιδιά θα δηλώσουν για τα ολοήμερα σχολεία μέχρι την Παρασκευή - Δευτέρα, ώστε έχοντας το συνολικό νούμερο να τοποθετήσουμε και τους υπολοίπους που χρειάζονται για να καλυφθούν πλήρως και τα ολοήμερα.  Τα  οποία άλλωστε φέτος εμείς έχουμε αυξήσει. Φέτος λοιπόν, όταν εξορθολογήσαμε το σύστημα και δεν κάναμε αυτές τις αποσπάσεις  αφενός καλύψαμε τα κενά αφετέρου μειώσαμε τη σπατάλη του Δημοσίου. Οι συνδικαλιστές βεβαίως έχασαν όλη αυτή την δυνατότητα να κάνουνε ρουσφέτια. Όχι μόνο οι συνδικαλιστές, για να λέμε τα πράγματα αλλά και οι πολιτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου