Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Καιρός με πολλά μποφόρ

Ηλιοφάνεια επικρατεί σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημείωση μικρή άνοδο στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Ειδικότερα, στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Γενικά αίθριος είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 33 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 34 τοπικά στην Πελοπόννησο έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια μέχρι 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Η γενική πρόγνωση για επόμενα 24ωρα
Γενικά αίθριο καιρό περιμένουμε και αύριο Κυριακή. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.
Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες της Δευτέρας στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ο κίνδυνος για πυρκαγιά (κατηγορία κινδύνου 4) αφορά την περιφέρεια της Αττικής, τη Νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Χίο, τη Σάμο και την Ικαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου