Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Με υπουργική απόφαση πλέον οι καταργήσεις θέσεων και κλάδων

Το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσεις, ΟΤΑ α' και β' βαθμού, ΝΠΔΔ με υπουργική απόφαση και χωρίς νέο νόμο.
Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη σε περίπτωση κατάργησης ορισμένων θέσεων του ίδιου κλάδου, η επιλογή του προσωπικού που τίθεται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσης, διενεργείται με βάση τη αποτίμηση των προσόντων όλων των υπαλλήλων του κλάδου στον οποίο ανήκουν οι υπό κατάργηση θέσεις του φορέα, εφόσον υπηρετούν σε υπηρεσίες ή μονάδες που αξιολογήθηκαν
Η αποτίμηση προσόντων στηρίζεται σε επιμέρους κριτήρια όπως επαγγελματική εκπαίδευση, εμπειρία, ουσιαστικά προσόντα, τρόπος εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση.
Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με την οριζόμενη συγκρότηση τα οποία προβαίνουν στην αποτίμηση των προσόντων των υπαλλήλων και καταρτίζουν τους βαθμολογικούς πίνακες κατά κλάδο και κατηγορία.
Παράλληλα δίνεται  η δυνατότητα σύστασης θέσεων. Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων θα γίνεται με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου