Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ξεκινά η προκαταβολή σύνταξης για χιλιάδες δικαιούχους

Ανάσα για χιλιάδες συνταξιούχους θα είναι η προκαταβολή του 50% της σύνταξης για όσους "έφυγαν" από το Δημόσιο μετά τον Μάρτιο.

Την έναρξη της προκαταβολής σύνταξης κατά 50% του βασικού μισθού για 1.126 υπαλλήλους του Δημοσίου ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Κάθε 10 του μηνός θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης.
Οι 1.126 υπαλλήλοι του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάρτιο, θα λάβουν προκαταβολικά, εφόσον το δικαιούνται, 50% του βασικού μισθού που έπαιρναν μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2011.
Στο εξής, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, κάθε 10 του μηνός θα πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων η προβλεπόμενη προκαταβολή σύνταξης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα, συνεχίζεται η προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περαιτέρω σύντμηση του χρόνου απονομής της σύνταξης των δικαιούχων που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση πριν από το Μάρτιο του 2013, ώστε να λάβουν το συντομότερο δυνατόν το σύνολο της σύνταξης που δικαιούνται.
Όπως τονίζεται αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι να έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης από τους 11 – 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 στους 5 – 6 μήνες.
Οι 1.126 υπαλλήλοι του Δημοσίου που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Μάρτιο, θα λάβουν προκαταβολικά, εφόσον το δικαιούνται, 50% του βασικού μισθού που έπαιρναν μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2011.
Παράλληλα, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, υπολογίζεται από τις υπηρεσίες ότι μέχρι τον Αύγουστο θα έχουν συρρικνωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εκκρεμότητες προς τους δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης πριν το Μάρτιο του 2013, αλλά και θα έχουν πολλαπλασιαστεί οι πολίτες που θα λαμβάνουν προκαταβολή σύνταξης, διευθετώντας ουσιαστικά το πρόβλημα του μεγάλου εισοδηματικού κενού που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου