Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μεταφέρονται στα Δημοτικά Σχολεία 4.500 καθηγητές που περισσεύουν στα Γυμνάσια και Λύκεια-Μετατάξεις

Περίπου 4.500 καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που περισσεύουν, εκτιμά το υπουργείο Παιδείας  πως θα μετακινήσει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευσης για να καλύψει τις ανάγκες στα Ολοήμερα Σχολεία με Ενιαίο  Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), δεδομένου ότι από την επόμενη σχολική χρονιά αυξάνονται από 960  στα 1281 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
  Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε το μέτρο της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών δήλωσε στο esos υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.
Ηδη ένας μεγάλος αριθμός από τις 4.500 καθηγητές μετακινούνταν από το 2010 για τα Ολοήμερα Δημοτικά.Οι ειδικότητες  καθηγητών που θα μετακινηθούν είναι :
-Πληροφορικής
-Γυμναστές
-Αγγλικής
-Γαλλικής
-Γερμανικής
-Μουσικών
-Καλλιτεχνικών

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
Ηδη το 2011 ο τότε Ειδικός Γραμματέας Μιχάλης Κοντογιάννης θεσμοθέτησε 400 οργανικές θέσεις στα Ολοήμερα Δημοτικά , προκειμένου να μεταταχθούν καθηγητές της ΔΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτή η δυνατότητα της μετάταξης  μπορεί να δοθεί από τη νυν πολιτική ηγεσία.
ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, πριν την αύξηση του ωραρίου των καθηγητών ΔΕ κατά δύο ώρες , οι εκπαιδευτικοί που διατίθενται, εξ’ ολοκλήρου από τη δευτεροβάθμια στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχουν ως εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας τις είκοσι μία (21) ώρες.
Οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων που προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές για τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως για τη διδασκαλία στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, ακολουθούν το ωράριο διδασκαλίας που προβλέπεται για την βαθμίδα αυτή.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να αποφύγουμε διά "ροπάλου" τις απολύσεις εκπαιδευτικών
Η αύξηση του ωραρίου  και οι μεταθέσεις  εκπαιδευτικών έρχονται ακριβώς για να καλύψουν κενά και να μην υπάρξουν υπεραριθμίες, άρα να αποφύγουμε διά ροπάλου όλα τα ενδεχόμενα απολύσεων, είπε προ ημερών, ο  υπουργός Παιδείας  Κ. Αρβανιτόπουλος, στη Βουλή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου