Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Από τις 20 Ιουλίου ρυθμίσεις χρεών μέσω Ίντερνετ από το σπίτι σας!l

Βήμα-βήμα πώς το σύστημα θα δέχεται ή θα απορρίπτει τις αιτήσεις - Άκυρες οι ρυθμίσεις αν βρεθεί "λάθος" ακόμα και μετά από έξι μήνες πληρωμών

Τις τελευταίες δοκιμές κάνουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών, για να μπορέσει να ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για ρυθμίσεις χρεών.

Ως πιθανότερη ημερομηνία προβάλλει τώρα η 20ή Ιουλίου και την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκπαιδεύουν ήδη τα στελέχη που θα αναλάβουν να απαντούν στις απορίες υπαλλήλων και φορολογουμένων, κατά τις πρώτες ημέρες χρήσεως της νέας εφαρμογής.

Με το νέο σύστημα, κάθε φορολογούμενος θα καθοδηγείται βήμα-βήμα στην υποβολή της αίτησης, απαντώντας στις «προκάτ» ερωτήσεις που θα εμφανίζονται στην οθόνη τού υπολογιστή του.

Αν επιλέγει «ναι» ή «όχι», ανάλογα με την περίπτωσή του, θα προχωρά στο επόμενο στάδιο. Μπροστά στα μάτια του κάθε οφειλέτης θα δει να εμφανίζονται τα ποσά των οφειλών του και, στο τέλος, το σχέδιο διακανονισμού που αντιστοιχεί στις απαντήσεις που έδωσε.

Στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα ανταποκριθούν πολλοί οφειλέτες που, ως τώρα, απέφευγαν να πάνε στις εφορίες για να ζητήσουν ρύθμιση, λόγω της ταλαιπωρίας και από το "φόβο" ενός τετ-α-τετ με τον έφορο και τους υπαλλήλους των δικαστικών τμημάτων. Θεωρούν δηλαδή ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα μπουν στη διαδικασία -και από περιέργεια ακόμα- να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και να δουν τι χρωστούν και με πόσες δόσεις μπορούν να αποπληρώσουν την οφειλή τους.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου