Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα - Σε ποιες περιοχές ο οβελίας πρέπει να ψηθεί νωρίς

Στους 30 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος αυτό το Σαββατοκύριακο. Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα. Σε ποιες περιοχές της χώρας ο οβελίας πρέπει να ψηθεί νωρίς. Τι προέβλεψε για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.

Καθώς πλησιάζουμε προς τις πολυαναμενόμενες γιορτινές μέρες του Πάσχα και ο κόσμος προετοιμάζεται για την έξοδο στην ύπαιθρο και το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, το βασικό ερώτημα όπως κάθε χρόνο είναι ο καιρός.

Oπως προέβλεψες για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός "μετά τη σταδιακή επάνοδο της άνοιξης αυτές τις μέρες της βουβής εβδομάδας, οι θερμοκρασίες αυξάνουν σιγά - σιγά. Περιμένουμε βελτιωμένο καιρό μέχρι το τέλος της εβδομάδας και μάλιστα η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 27 με 28 βαθμούς κελσίου ενώ το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων θα φλερτάρει σοβαρά τους 30 βαθμούς κυρίως στις νοτιότερες και δυτικές περιοχές.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής, νότιας και νησιωτικής χώρας ο καιρός θα είναι καλός με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα. Ωστόσο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε το χαρακτηριστικό στοιχείο της άνοιξης, δηλαδή την αστάθεια. Έτσι περιμένουμε τις γνωστές ανοιξιάτικες μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, μετά τους 30 βαθμούς θα σημειώσει μικρή πτώση η οποία θα είναι εμφανέστερη στα ανατολικά και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας καθώς εκεί οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 και ενδεχομένως τα 7 μποφόρ.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Αυτές τις δύο ημέρες που κορυφώνεται το θείο δράμα φαίνεται πως θα έχουμε περισσότερες βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, δηλαδή στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ηπειρο, στην Κέρκυρα καθώς και στη δυτική και βόρεια χώρα, δηλαδή στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και στα ορεινά τμήματα της Θράκης Εκεί λοιπόν περιμένουμε αρκετες βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ο καιρός θα είναι γενικά καλός τουλάχιστον το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας θα συννεφιάσει και εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Αυτό σημαίνει οτι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αυτών των περιοχών καλό θα είναι να βάλουν τον οβελία να ψήνεται από νωρίς το πρωί ώστε το μεσημέρι, γύρω στις 12.00 με 13.00 να το βγάλουν από τη σούβλα για να προλάβουν τις βροχές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου