Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από αύριο

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο, με βροχές και ισχυρούς ανέμους αλλά και με χιόνια στα ημιορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. «Αυτή την περίοδο διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά κινούνται από τη Δυτική Μεσόγειο προς την περιοχή μας και προκαλούν βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
 
Σήμερα τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα αναμένονται σε Δ. Ελλάδα και Α. Αιγαίο, ενώ αύριο αναμένεται επιδείνωση καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ, ενώ αύριο αναμένεται να φτάσουν τα εννέα, δημιουργώντας προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Βελτίωση αναμένεται μέχρι το απόγευμα Σαββάτου», αναφέρει ο διευθυντής της Εθνικης Μετερεωλογικης Υπηρεσίας Δημήτρης Ζιακόπουλος.
 
Χθες έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Αττική προκαλώντας πλήθος προβλημάτων. Μέχρι το βράδυ η Πυροσβεστική κλήθηκε σε περισσότερες από 35 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από κτίρια, ενώ πραγματικό χάος επικράτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η κίνηση στην οδό Πειραιώς διακόπηκε από τις 11 το πρωί και για περίπου δύο ώρες ανάμεσα στην Ιερά Οδό και τη Χαμοστέρνας. Σε χείμαρρο είχε μετατραπεί η λεωφόρος Σταμάτας από του Παπάγου μέχρι την Τραπεζούντας, ενώ για περίπου δύο ώρες διακόπηκε η κυκλοφορία και στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά στο ύψος της υπόγειας διάβασης Ε2. Δυσχέρεια κυκλοφορίας σημειώθηκε και στις λεωφόρους Κηφισού (ύψος Ιεράς Οδού) και Αθηνών (στο Παλατάκι), κυρίως κατά τις μεσημεριανές ώρες.
 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου