Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Εμπλοκή στην καταβολή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων;

Να διαψεύσει την εμπλοκή στην καταβολή του εφάπαξ στους 45.000 δικαιούχους του Δημοσίου επιχείρησε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, τονίζοντας με δήλωσή του ότι "οι στόχοι του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί για την αποπληρωμή έχουν ξεπεραστεί".
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, στελέχη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων επιμένουν ότι έχουν ζητήσει από τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Εργασίας) να χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή των οφειλόμενων όχι μόνο τα χρήματα που εκταμιεύονται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω της δόσης που ήρθε από τους δανειστές, αλλά και τις εισφορές που καταβάλλονται μηνιαίως στο ταμείο και οι οποίες καταλήγουν στο ειδικό κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος. Επιπλέον, σημειώνουν ότι κινδυνεύουν ακόμη και οι πληρωμές μέσω ΓΛΚ, αφού η τρόικα, σύμφωνα με πηγές από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης. Όπως σημειώνουν, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για την έκδοση 45.000 εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η δόση που καταβλήθηκε στο ΤΠΔΥ τον Δεκέμβριο μπορεί να εξοφλήσει περίπου 30.000 εφάπαξ, ενώ το ταμείο θα μπορούσε να πληρώσει άλλα 15.000 εφάπαξ από τις τρέχουσες εισφορές.
Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας, ο υπουργός Εργασίας περιορίστηκε χθες να αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο απορροφήθηκαν 100 εκατ. ευρώ και καταβλήθηκαν στους δικαιούχους 2.456 εφάπαξ, περισσότερα δηλαδή από τον στόχο των 2.200 εφάπαξ που είχε τεθεί και πρόσθεσε πως η αποπληρωμή των εφάπαξ θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς και για τον σκοπό αυτό έχει ήδη υπογράψει την εκταμίευση επιπλέον 80 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου