Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πότε και πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έντονες βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, «προάγγελος» της εβδομάδας κακοκαιρίας που αναμένεται να υπάρξει από αύριο και μέχρι και την Παρασκευή, όταν τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Αυτό είναι το πρώτο «κύμα» βροχοπτώσεων, ύστερα από ένα Νοέμβρη που ήταν από τους πιο άνυδρους των τελευταίων 70 χρόνων. Οι  προβλέψεις  κάνουν λόγο για έντονα καιρικά φαινόμενα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια κακοκαιρίας, με τους ανέμους στα πελάγη να είναι ιδιαίτερα έντονοι και να φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ ενώ σημειώθηκαν βροχοπτώσεις στα δυτικά, τα βόρεια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Σήμερα αναμένεται να σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις  των μετεωρολόγων, από το βράδυ αναμένεται η μεγάλη έξαρση των καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα σημειωθούν βροχές στη δυτική χώρα, ωστόσο τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στο βορειοανατολικό Αιγαίο, οι άνεμοι θα υποχωρήσουν και πλέον αναμένεται νέα επιδείνωση από αύριο. Θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα υπάρξουν και χαμηλές θερμοκρασίες. Η κακοκαιρία αναμένεται να εμφανιστεί αρχικά σε Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, ενώ στην συνέχεια θα επεκταθεί σε Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με τις προβλέψεις
, βροχερό αναμένεται να είναι το σκηνικό του καιρού ολόκληρη την εβδομάδα, ενώ αναμένεται να σημειωθεί μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Τρίτη. Από την Παρασκευή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στα νότια τμήματα της χώρας.

Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και την παραμονή τους στην ύπαιθρο, για τον λόγο ότι υπάρχει κίνδυνος από την πτώση κεραυνών.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου